Επανασύσταση του ιπποδρομιακού λαχείου Sweepstake στις προτεραιότητες του ΟΔΙΕ

Επανασύσταση του ιπποδρομιακού λαχείου Sweepstake στις προτεραιότητες του ΟΔΙΕ

Επανασύσταση του ιπποδρομιακού λαχείου Sweepstake στις προτεραιότητες του ΟΔΙΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Τέσσερις προτεραιότητες έχει θέσει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ, σύμφωνα με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Ζαχαρή που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη για τον τρόπο διεξαγωγής ι

Τέσσερις προτεραιότητες έχει θέσει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ, σύμφωνα με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Ζαχαρή που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη για τον τρόπο διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Ζαχαρής, οι προτεραιότητες του ΟΔΙΕ είναι:

1. Η στήριξη και ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών και η αύξηση του αμοιβαίου στοιχήματος επί των διεξαγομένων στην Ελλάδα ιπποδρομιών καθώς επίσης και η αύξηση των ιπποδρομιακών πωλήσεων που αφορούν τις γαλλικές και αγγλικές ιπποδρομίες.

2. Η επανασύσταση και λειτουργία του ιπποδρομιακού λαχείου ΣΟΥΪΠΣΤΕΙΚ (Sweepstake) σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες σημεία πώλησης και διανομής.

3. Η βελτίωση της συνεργασίας με τα γαλλικά ιπποδρόμια με σκοπό την εισαγωγή νέων στοιχημάτων και τρόπων διαχείρισης των γαλλικών ιπποδρομιών (συμμετοχή των ελληνικών στοιχηματιών στο ιπποδρομιακό στοίχημα των Γάλλων).

4. Η διεξαγωγή του Αμοιβαίου Στοιχήματος επί των διεξαγομένων στην Ελλάδα ιπποδρομιών μέσω διαδικτύου.

Ο βουλευτής κ. Πλεύρης επεσήμαινε στην ερώτησή του ότι "οι προηγμένες ιπποδρομιακά χώρες της υφηλίου εφαρμόζουν σύστημα κατηγοριών pattern races, απελευθερώνοντας τη διεξαγωγή ιπποδρομιών σε διεθνές πλέον επίπεδο. Αν γινόταν κάτι ανάλογο στην Ελλάδα θα είχε ως αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται ίππους εγνωσμένης ποιότητας, προσφέροντας θέαμα, ενώ παράλληλα θα μπορούσε με ένα πενθήμερο φεστιβάλ να αποτελέσει το κέντρο του πλανήτη, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που στη Βόρεια Ευρώπη δεν διεξάγονται επίπεδες ιπποδρομίες".

Έκανε επίσης λόγο για φαινόμενα κατά τα οποία οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύψουν το κόστος τροφείων των ίππων και τα εγκαταλείπουν χωρίς κανείς να γνωρίζει στη συνέχεια τι γίνονται αυτοί οι ίπποι.

"Είναι προφανές ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η προσπάθεια για διοργάνωση διεθνών ιπποδρομιών στον ελληνικό ιππόδρομο θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες που έχουν σχέση με τις πολύ υψηλές δαπάνες που απαιτούνται για την πραγματοποίησή τους", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΙΕ.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10