Γεωργιάδης: Σύντομα η επανασύσταση του ΥΕΝ

Γεωργιάδης: Σύντομα η επανασύσταση του ΥΕΝ

Γεωργιάδης: Σύντομα η επανασύσταση του ΥΕΝ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

«Όλα τα μηνύματα που έρχονται από την πολιτική ηγεσία και από όλες τις πλευρές είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επανασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας

«Όλα τα μηνύματα που έρχονται από την πολιτική ηγεσία και από όλες τις πλευρές είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επανασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ʼδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την Τετάρτη θα ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας.

Αναφερόμενος στην ποντοπόρο ναυτιλία δήλωσε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ήδη ένα σχέδιο που θα παρουσιαστεί σε δύο εβδομάδες, για το πώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία για τη νηολόγηση ενός πλοίου στην ελληνική σημαία. Υποστήριξε ότι για να έρθει ένα πλοίο στην ελληνική σημαία χρειάζονται 32 υπογραφές και τρεις μήνες.

Νωρίτερα ο υφυπουργός στην ομιλία του στη λέσχη προς τους Έλληνες εφοπλιστές και τους ναυτιλιακούς πράκτορες, δήλωσε ότι το κράτος είναι παρόν και θα πρέπει να μπορέσει να αξιοποιήσει το κεφάλαιο που λέγεται ναυτιλία σε μέγιστο βαθμό. «Την Ελλάδα την έφτιαξε η θαλασσοκρατορία μας από τους αρχαίους χρόνους» υπογράμμισε ο υφυπουργός και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου και τι έχει γίνει μέχρι τώρα.


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά