Δύτες ανοίγουν δίοδο στο Concordia με εκρηκτικά

Δύτες ανοίγουν δίοδο στο Concordia με εκρηκτικά

Δύτες ανοίγουν δίοδο στο Concordia με εκρηκτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Εκρηκτικά χρησιμοποίησαν δύτες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στο κύτος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia για να φθάσουν στη γέφυρα, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια, με την ελπίδα να εντοπίσουν αγνοούμενους.

Εκρηκτικά χρησιμοποίησαν δύτες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στο κύτος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia για να φθάσουν στη γέφυρα, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια, με την ελπίδα να εντοπίσουν αγνοούμενους, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου.

Οι έρευνες στο κύτος του πλοίου, διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με αργό ρυθμό εξαιτίας των τεραστίων διαστάσεων του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο έχει μήκος όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και είναι ψηλό όσο ένα κτίριο 20 ορόφων.

Σύμφωνα με τους δύτες υπάρχει φοβερή δυσοσμία στο σημείο του ναυαγίου.

Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης απάντλησης 2.380 τόννων μαζούτ από τις δεξαμενές του πλοίου.

Σύμφωνα με τους διασώστες, οι πιθανότητες να βρεθούν κάποιοι αγνοούμενοι ζωντανοί είναι μηδαμινές, 10 ημέρες μετά το ναυάγιο. Ένα ωκεανογραφικό σκάφος εφοδιασμένο με κάμερες υψηλής ανάλυσης αναμένεται να σταλεί στον πυθμένα της θάλασσας για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παγιδευμένα πτώματα κάτω από το 114.500 τόννων πλοίο.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί είναι 13 και 24 οι αγνοούμενοι.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν καθώς είναι πιθανό στο πλοίο να υπήρχαν μη καταγεγραμμένοι επιβάτες. Πάντως εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Costa Crociere, αρνήθηκαν ότι επετράπη η επιβίβαση στο πλοίο ατόμων χωρίς να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία.

Το ναυάγιο του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στη γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία Hannover Re το λιγότερο 30 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης