Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδ

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης αφού τόνισε πως τα μέτρα για την προστασία των ζώων καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να εκτεθεί η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε ότι με το νομοθέτημα αυτό επιχειρείται να δοθεί τέλος σε εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης των ζώων, εκμετάλλευσής τους και άθλιας διαβίωσής τους.

Εκ μέρους της ΝΔ η Φωτεινή Πιπιλή ενώ δήλωσε την συμφωνία της επί της αρχής του νομοσχεδίου επισήμανε ενστάσεις επί διατάξεων οι οποίες αφορούν σε ποινές και «τιμωρούν» τους φιλόζωους και τους εθελοντές ενώ θα έπρεπε να στέλνουν το μήνυμα της Πολιτείας πως τα ζώα δεν είναι προς εκμετάλλευση και οι φιλόζωοι δεν είναι «γραφικοί».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Θεόδωρος Ιγνατιάδης καταψήφισε επισημαίνοντας ότι με το σχέδιο νόμου αυτό ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες ελέγχου των ζώων.

Από τον ΛΑΟΣ ο Αθανάσιος Πλεύρης ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου έχοντας διαπιστώσει θετικές διατάξεις ιδιαίτερα για τα οικόσιτα ζώα που βρίσκονται σε πολυκατοικίες.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) τονίζοντας πως δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή κατάσταση, καλλιεργεί τον φόβο προς τα ζώα και περιορίζει την συμβίωση ανθρώπων και ζώων.


Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου