Η BNP δεν κάνει "παραχωρήσεις" στην Ελλάδα

Η BNP δεν κάνει "παραχωρήσεις" στην Ελλάδα

Η BNP δεν κάνει "παραχωρήσεις" στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση στις χρηματαγορές μπορεί να έχει μεταβληθεί, όμως οι τράπεζες δεν θα προβούν σε περαιτέρω παραχωρήσεις στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με σκοπό να μειωθεί το ελληνικό χρέος έναντι των ιδιωτών (PSI), τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας BNP Par

Η κατάσταση στις χρηματαγορές μπορεί να έχει μεταβληθεί, όμως οι τράπεζες δεν θα προβούν σε περαιτέρω παραχωρήσεις στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με σκοπό να μειωθεί το ελληνικό χρέος έναντι των ιδιωτών (PSI), τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας BNP Paribas, Μποντουάν Προτ.

Ο Προτ είπε ότι η κίνηση που έκανε η ΕΚΤ να διοχετεύσει σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο ευρώ στην τραπεζική αγορά, με τη μορφή βραχυπρόθεσμων δανείων, συνέτεινε στη μεταβολή των διαθέσεων στις χρηματαγορές.

"Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος", τόνισε ο Προτ σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς από το Νταβός, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

"Αρχίζουμε να βλέπουμε τα σημάδια της αλλαγής στην αίσθηση που κυριαρχεί απέναντι στην Ευρώπη. Καταλύτης ήταν τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, πρέπει όμως να προχωρήσουμε κι άλλο", υπογράμμισε.

Η Ελλάδα προσδοκά να ολοκληρώσει εντός της εβδομάδας τις περίπλοκες διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατικών ομολόγων και με σκοπό να διαγραφεί χρέος ίσον με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν θα έχουν επανέλθει στην Αθήνα οι ιδιώτες πιστωτές, για τις νέες διαπραγματεύσεις με σκοπό να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία, σημειώνει το Ρόιτερς στην ανταπόκριση αυτήν.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι, ύστερα από διαπραγμάτευση που διήρκεσε πολλές εβδομάδες, αδιέξοδα και μία παρέμβαση του Eurogroup, Ελλάδα και ιδιώτες ομολογιούχοι καθυστερούν τώρα αναζητώντας τον συμβιβασμό εκείνο για το χρέος έναντι των ιδιωτών που θα χρειαστεί να προηγηθεί του νέου εξωτερικού δανεισμού προτού εξαντληθούν τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Προσθέτει επίσης ότι στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων, το ειδικό βάρος αναμένεται να δοθεί στο εάν οι τράπεζες μπορεί πράγματι να αποκλίνουν από τη θέση που χαρακτήρισαν "τελική προσφορά", δηλαδή ένα επιτόκιο 4% στα νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με τα οποία πρόκειται να ανταλλαγούν "ώριμα" ελληνικά ομόλογα.

Το Eurogroup δημόσια δεν εγκρίνει τέτοιο επιτόκιο.

"Η τωρινή προσφορά πάνω στο τραπέζι είναι η μεγίστη δυνατή, αν η συμφωνία θα είναι εθελοντική", ανέφερε στο Νταβός ο Προτ. "Όλα τα στοιχεία τώρα συνυπάρχουν. Ελπίζω λοιπόν κατά τις προσεχείς μέρες, σε όλα τα μέρη η διαπραγμάτευση αυτή να επιτρέψει, να καταλήξουν σε εποικοδομητική συμφωνία".


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10