Πανέτοιμη η νομαρχία Δωδεκανήσου

Πανέτοιμη η νομαρχία Δωδεκανήσου

Πανέτοιμη η νομαρχία Δωδεκανήσου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 371 ΦΟΡΕΣ

Επί ποδός θα βρίσκονται από το πρωί όλα τα στελέχη Πανέτοιμοι είναι από χθες το πρωί, οι μηχανισμοί εποπτείας, επιτήρησης και μετάδοσης των σημερινών εκλογών, σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, προκειμένου έτσι να διεξαχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι εκλογές και στα 377 εκλογικά τμήματα του νομού μας. Ήδη από νωρίς χθες το πρωί, το επιτελείο των στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να συντονίσει με τον καλύτερο τρόπο την διεξαγωγή των εκλογών αλλά και την έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων, σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου των Εσωτερικών, καθώς και το Πρωτοδικείο της Ρόδου. Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί, παρουσία του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, των τεχνικών στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (όπου έχει στηθεί το κέντρο τύπου και ενημέρωσης για την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων) έγιναν και οι τελευταίες πρόβες για να διαπιστωθεί έτσι πόσο καλά θα λειτουργήσει σήμερα η σημαντική αυτή διαδικασία. Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ Κρίσιμη και καθοριστική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα και για τα κόμματα αλλά και για τους υποψήφιους που θα δώσουν την πιο σκληρή ίσως μάχη τους μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος, κατά την διάρκεια της σημερινής μέρας διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι προεκλογικές ομιλίες κομμάτων και υποψηφίων, ενώ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δεν επιτρέπεται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να μεταδίδουν πολιτικές συζητήσεις με τη συμμετοχή υποψήφιων βουλευτών. Βέβαιο θεωρείται πάντως, ότι τόσο οι κομματικοί μηχανισμοί, όσο και οι προσωπικοί μηχανισμοί των υποψήφιων βουλευτών των μεγάλων κομμάτων, θα δώσουν την μάχη των… εντυπώσεων πλέον, με έντονη παρουσία έξω από τα εκλογικά κέντρα, για τις λεγόμενες «επαφές» της τελευταίας στιγμής. ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ Στο μεταξύ, σε περισσότερους από 5.000 υπολογίζονται οι ψηφοφόροι που ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους της Δωδεκανήσου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σήμερα. Πρόκειται για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και ναυτικούς από τα πλοία που την ημέρα των εκλογών θα βρίσκονται στην περιοχή μας. Σε ότι αφορά την μετάδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, η ροή των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων θα είναι συνεχής έστω και αν τα αποτελέσματα αφορούν μονοψήφιο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Αν η διαφορά είναι μικρή τόσο περισσότερο θα καθυστερήσουν τα αποτελέσματα. Επίσης υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία των αποτελεσμάτων μέσω internet στη διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών www.ekloges.ypes.gr.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»