Καταρρέει στη Β' Αθήνας ΠΑΣΟΚ- Τέταρτο κόμμα

Καταρρέει στη Β' Αθήνας ΠΑΣΟΚ- Τέταρτο κόμμα

Καταρρέει στη Β' Αθήνας ΠΑΣΟΚ- Τέταρτο κόμμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

Τα σημάδια της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται σε νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με έρευνα της Alco για το Star, στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας (μακράν τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα και κλειδί για τις εκλογές) το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρ

Τα σημάδια της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται σε νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με έρευνα της Alco για το Star, στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας (μακράν τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα και κλειδί για τις εκλογές) το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με μόλις 8%.

Στην καταγραφή τάσεων της περιόδου από 25 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 13,6%, το ΚΚΕ 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 8,4%, άλλο κόμμα 8,1%, το ΠΑΣΟΚ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, το ΛΑΟΣ 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,4% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 35,4%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,5%, το ΚΚΕ 13%, η ΔΗΜΑΡ 11,5%, το ΠΑΣΟΚ 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10%, ο ΛΑΟΣ 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 5% η Δημοκρατική Συμμαχία 3%, άλλο κόμμα 11% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11%.

Συμπόρευση Βενιζέλου- Λοβέρδου

Κοινή πρωτοβουλία Βενιζέλου- Λοβέρδου για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου".

"Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω", πρόσθεσε και κατέληξε: "Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα".

Ο Ευ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Ισραήλ, δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση των δύο υπουργών.

Σε "νευρικό κλονισμό" το ΠΑΣΟΚ

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΚΟ για τη στάση του κόμματος εν όψει των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων και των όσων θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αριθμός βουλευτών θέλουν να συζητήσουν τα πάντα: τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, την απουσία Παπανδρέου στο εξωτερικό, την αδυναμία συντονισμού του κόμματος, ακόμη και την ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες.

Εν όψει της συνεδρίασης, βουλευτές του κόμματος και κορυφαία στελέχη επιχειρούν να επαναφέρουν το σενάριο μίας λύσης εκτάκτου ανάγκης για το θέμα της ηγεσίας, πολλοί δε εξ αυτών σπεύδουν να υιοθετήσουν την πρόσφατη πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, για άμεση εκλογή νέου ηγέτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Φέρονται μάλιστα διατεθειμένοι να θέσουν ζήτημα παραίτησης του κ. Παπανδρέου.

Υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πιθανόν να κάνει την έκπληξη την Πέμπτη, και να προτείνει ο ίδιος την εκλογή νέου επικεφαλής από την ΚΟ, σε μία παραλλαγή της αρχικής, δικής του πρότασης περί δυαρχίας ως τις εκλογές.

Δημοσκοπήσεις- σοκ

Προβληματισμό- αν όχι ισχυρό πονοκέφαλο- προκαλούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σε φάση κατάρρευσης. Τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε και δεύτερη δημοσκόπηση που δίνει στο κόμμα μονοψήφιο ποσοστό, κατατάσσοντάς το στην πέμπτη θέση.

Διαβάστε:

Δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει πέμπτο το ΠΑΣΟΚ Στο Ισραήλ την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου Αποσοβήθηκε η ρήξη στην κυβέρνηση

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά