Η Ελλάδα βλέπει άσπρη μέρα

Η Ελλάδα βλέπει άσπρη μέρα

Η Ελλάδα βλέπει άσπρη μέρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

Παγωνιά και χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Παγωνιά και χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κανονικά διεξάγονται από τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για την Κρήτη, ενώ όπως ανακοίνωσε η NEL, στις 12 τα μεσάνυχτα, πιθανότατα θα γίνει το δρομολόγιο του πλοίου "Μυτιλήνη" για Χίο και Μυτιλήνη.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Επίσης, απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ στις 9 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας και στις 10 στους δήμους Διονύσου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης λόγω του παγετού.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Β. Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος διατηρείται σταθερά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί σε Αλεξανδρούπολη και Φλώρινα, με τον θερμόμετρο να πέφτει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ήλιος με δόντια στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έφτασε στους 7 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο σκηνικό στην Καβάλα και τις Σέρρες με το θερμόμετρο, το πρωί, να υποχωρεί στους -8 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, στη Δυτική Μακεδονία, με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς, επίσης, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι, Μέτσοβο και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας).

Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα "3-5 Πηγάδια" και "Σέλι", στην Ημαθία, καθώς και στους επαρχιακούς δρόμους ʼρνισσας - Αγ. Αθανασίου (από το 12ο χλμ.) στην Πέλλα, και Καστανερής - Λιβαδίων (από το 3ο χλμ.) στο Κιλκίς.

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

Την Πέμπτη ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Την Παρασκευή οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως την Πέμπτη θα περιοριστούν στα ορεινά.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά