Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει σε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει σε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει σε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα βρεθεί και στο μέλλον, στο πλευρό της Ελλάδας, με χρηματοδοτήσεις, τόνισε σε δηλώσεις του στη Βιέννη, ο αντιπρόεδρός της και πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, στο διάστημα 2007- 2008, Βίλχελμ Μό

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα βρεθεί και στο μέλλον, στο πλευρό της Ελλάδας, με χρηματοδοτήσεις, τόνισε σε δηλώσεις του στη Βιέννη, ο αντιπρόεδρός της και πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, στο διάστημα 2007- 2008, Βίλχελμ Μόλτερερ.

Ο κ. Μόλτερερ συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μόλτερερ, «μόνο μείωση του χρέους δεν αρκεί», χωρίς οικονομικές βοήθειες δεν θα είναι δυνατή μια επιστροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά, μιας και η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είχε διαθέσει, το 2011, υπό τη μορφή δανείων και εγγυήσεων, συνολικά 61 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 454 προγραμμάτων, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτά, ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ είχε διατεθεί στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας, ανέφερε πως ένα ανάλογου ύψους ποσό, σε δάνεια, θα μπορέσει να διαθέσει η Τράπεζα και φέτος. Επισήμανε, συγχρόνως, πως αυτό θα εξαρτηθεί όμως από μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από νέα προγράμματα που αφορούν έργα υποδομής και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είχε παράσχει πέρσι και στην Αυστρία δάνεια, επίσης ύψους 2 δισ. ευρώ, κυρίως για επενδύσεις σε προγράμματα ανανεώσιμης ενέργειας, συγκοινωνιών και υποδομών.


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10