Διαμαντοπούλου: Πρόβλημα ανομίας στα πανεπιστήμια

Διαμαντοπούλου: Πρόβλημα ανομίας στα πανεπιστήμια

Διαμαντοπούλου: Πρόβλημα ανομίας στα πανεπιστήμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Τη διαπίστωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανομίας, έκανε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ʼννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στην αντίδραση των πανεπιστημιακών στο νόμο για τα ΑΕΙ.

Τη διαπίστωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανομίας, έκανε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ʼννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στην αντίδραση των πανεπιστημιακών στο νόμο για τα ΑΕΙ, ενώ τόνισε ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχει το δίλημμα εάν πρέπει ή όχι να εφαρμοστεί ένας νόμος».

«Από τα 80 άρθρα του νόμου τα 79 εφαρμόζονται. Ακόμη και για το άσυλο. Ενοχλεί το άρθρο για την εκλογή των διοικήσεων, που πλέον δεν έχουν ρόλο παρατάξεις και κόμματα και μπαίνουν εξωτερικά μέλη στα Συμβούλια» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι έξι ΑΕΙ έχουν ήδη εκλέξει τα Συμβούλιά τους,

Και τόνισε: «Γι΄αυτά που δεν θέλουν να προχωρήσουν τη διαδικασία ο νόμος προβλέπει επιπτώσεις. Οι εκλογές δεν αφορούν το εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το νόμο».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η κ. Διαμαντοπούλου προειδοποίησε ότι δεν αρκούν μόνο όσα προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο για να σωθεί η χώρα, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της Ευρώπης.

«Δεν αρκεί να κάνουμε μόνο όσα ορίζει η δανειακή σύμβαση. Πρέπει να υπάρξουν παράλληλα μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη. Οι αλλαγές αυτές ήδη άρχισαν. Η Γερμανία περνάει πια από τη φάση οργάνωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην αντιμετώπιση του αναπτυξιακού προβλήματος της Ευρώπης. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν αλλάξει πολλά στην Ευρώπη. Όταν γίνουν όλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα, μέσα στο ευρώ, να έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να είναι σε μία Ευρώπη που αλλάζει», είπε.

Φάνηκε να μην συμφωνεί με την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών, λέγοντας πως δεν μπορεί «ένας αρχηγός ή ένα κόμμα τη μία μέρα να διαγράφει βουλευτή του, που είναι μείζων πράξη, και την άλλη μέρα να κάνει ότι δεν συνέβη τίποτε» και σημείωσε: «Η επιλογή της ψήφου στη Βουλή ήταν συνειδητή. Όλοι γνώριζαν τις συνέπειες. Σέβομαι και την αρνητική ψήφο. Είναι εύκολο να κάνουμε συνεχώς απόδοση προθέσεων. Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές πήραν μία μεγάλη απόφαση».

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού «πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ήρεμα και οργανωμένα» και δήλωσε πως είχε σκεφθεί να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το έπραξε γιατί «οι πολιτικές και κυρίως οι εθνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ανάπτυξη φιλοδοξιών». «Είχαμε φτάσει στο σημείο να έχουμε οχτώ υποψήφιους. Αυτά, ειδικά σε τέτοιες εποχές, είναι δείγματα παρακμής», σημείωσε.

Είπε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να σταματήσει το πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. «Χρειάζεται ατζέντα για το 2020 και πολιτικές συγκλίσεις. Συγκεκριμένος οραματικός λόγος, όχι αοριστολογίες. Με προγράμματα, θέσεις για το πώς θα δώσουμε διέξοδο», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά