«Έφοδο» σε σπίτι πρώην εφοριακού πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου όπου και εντόπισαν δεκάδες σφραγίδες υπουργείων, δικαστηρίων, δικαστικών λειτουργών, Εφορίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 64χρονος, ενώ ήδη εκκρεμεί σε βάρος του προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της απιστίας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διερευνούν οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας, φέρεται να έχει προκύψει πως ο 64χρονος παράλληλα με το επάγγελμα του εφοριακού ασκούσε και αυτό του λογιστή προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του.

Έτσι κρατούσε βιβλία για διάφορους συμπολίτες μας, ωστόσο φέρεται να μην τηρούσε τις νόμιμες διαδικασίες σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΦΠΑ που έκανε για αυτούς τους επαγγελματίες με αποτέλεσμα να εισπράττει χρήματα τα οποία επί της ουσίας δεν τα πλήρωνε όλα στην εφορία.

Όμως για το πετύχει αυτό φέρεται – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταχωρούσε τιμολόγια τα οποία είτε ήταν ανύπαρκτα είτε παραποιημένα.
Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές μετά από μήνυση που κατέθεσε πριν λίγο καιρό 35χρονος επαγγελματίας στη περιοχή μας, σε βάρος του 64χρονου πρώην εφοριακού, βάση της οποίας διατάχθηκε από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 64χρονος έχει διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει σχετικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην εφοριακός φέρεται να κρατούσε τα λογιστικά βιβλία του 35χρονου από το 2000 και έπειτα, παράλληλα με την κύρια εργασία του (στη εφορία) προκειμένου να αυξήσει με τον τρόπο αυτό τα εισοδήματά του.

Τα πρώτα χρόνια όλα φαίνονταν να βαίνουν καλώς, όμως στη συνέχεια (σύμφωνα πάντα και με τη μήνυση που κατατέθηκε) όταν κάποια στιγμή ο 35χρονος ζήτησε να πάρει τα βιβλία του προκειμένου να τα χειριστεί άλλος λογιστής, αντιμετώπισε αρχικά την άρνηση του 64χρονου. Ωστόσο τον Απρίλιο του 2011 τα βιβλία πήγαν σε άλλον επαγγελματία και μερικές μέρες αργότερα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο από τον οποίο και προέκυψε ότι στα βιβλία του 35χρονου είχαν καταχωρηθεί ανύπαρκτα ή παραποιημένα τιμολόγια (αφορούσαν ακόμη και επιχειρήσεις που δεν υφίσταται)! Η μεγαλύτερη ωστόσο έκπληξη του 35χρονου ήρθε όταν εξαιτίας των «παρατυπιών» που είχαν γίνει στα λογιστικά του βιβλία, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο περίπου 100.000 ευρώ!

Η «έφοδος»
Μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον 35χρονο σε βάρος του 64χρονου, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Στο πλαίσιο της δικαστικής αυτής έρευνας, χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν «έφοδο» στο σπίτι του πρώην εφοριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και εισαγγελέας δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους καθώς εντόπισαν δεκάδες (περίπου 130 αναφέρουν οι πληροφορίες) σφραγίδες, υπουργείων, δικαστηρίων, εφορίας, δικαστικών λειτουργών τις οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 64χρονος! Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς ενώ και ο ίδιος ο πρώην εφοριακός προσήχθη στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για τα «ευρήματα» των αστυνομικών.