Ενεργοποίηση των CDS και "πιστωτικό γεγονός"

Ενεργοποίηση των CDS και "πιστωτικό γεγονός"

Ενεργοποίηση των CDS και "πιστωτικό γεγονός"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS), σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Παραγώγων, που αποτελείται από τους κατόχους τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθώς η συμμετοχή στο PSI κρίνεται όχι πλήρως εθελοντική.

Ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS), σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Παραγώγων (ISDA - International Swap and Derivatives Association), που αποτελείται από τους κατόχους τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθώς η συμμετοχή στο PSI κρίνεται όχι πλήρως εθελοντική.

Η ISDA μιλά για "πιστωτικό γεγονός", λόγω της απόφασης της Αθήνας να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC), υποχρεώνοντας ορισμένους κατόχους να συμμετάσχουν στην απομείωση του χρέους και έτσι "περιορίζεται το δικαίωμα όλων των κατόχων των συγκεκριμένων ομολόγων να πληρωθούν", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ελληνική πλευρά ήταν καθησυχαστική, με τον Ευ. Βενιζέλο να τονίζει νωρίτερα πως μία τέτοια εξέλιξη δεν επηρεάζει σοβαρά τη χώρα. "Σε αυτή την Ένωση μετέχουν 200 τράπεζες και αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου, διότι το καθαρό ποσό που διακυβεύεται παγκοσμίως εάν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι λιγότερο από 5 δισ.", είπε.





Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10