Τη δημοσιοποίηση της κατάθεσής του στην Εξεταστική ζητεί ο Χριστοδούλου

Τη δημοσιοποίηση της κατάθεσής του στην Εξεταστική ζητεί ο Χριστοδούλου

Τη δημοσιοποίηση της κατάθεσής του στην Εξεταστική ζητεί ο Χριστοδούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

Την πρόθεσή του να ζητήσει εγγράφως από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της κατάθεσής του, γνωστοποιεί με ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Την πρόθεσή του να ζητήσει εγγράφως από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της κατάθεσής του, γνωστοποιεί με ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος κάνει λόγο για πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα κατέθεσε σε "κατηγορίες" σε βάρος του πρώην υπουργού υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στην ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσιεύματα για την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προσήλθα χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να καταθέσω και να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που μου τέθηκαν. Η ουσία της κατάθεσής μου αφορούσε στην αποτύπωση του ελλείμματος του 2009, για την οποία εξήγησα διεξοδικά ότι το ύψος του νέου δανεισμού κάθε έτους δεν μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το ύψος του ελλείμματος που ανακοινώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δημοσίως, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Eurostat.

Εξήγησα, ότι από την επαγγελματική μου πείρα, αλλά και από την εμπειρία μου ως γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, "δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τις αγορές".

Υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε «κατηγορίες» σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η πίεση κατέστη σαφής και από τον τρόπο με τον οποίο επιλεκτικά διοχετεύθηκαν και ερμηνεύτηκαν σημεία της κατάθεσής μου.

Τέλος, και έχοντας επίγνωση της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στα συμφέροντα της χώρας, από την επιλεκτική αναφορά στα όσα κατέθεσα, αλλά και της στρεβλής εικόνας που ενδεχομένως μπορεί να διαμορφώσει η κοινή γνώμη, θα ζητήσω και εγγράφως από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής να δημοσιοποιηθούν αυτούσια τα πρακτικά από την κατάθεσή μου».

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου