Επίσχεση εργασίας γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία

Επίσχεση εργασίας γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία

Επίσχεση εργασίας γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 316 ΦΟΡΕΣ

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετ

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ειδικότερα, επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, ʼγιοι Ανάργυροι, Αγία Ολγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει ειδικευόμενοι γιατροί και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως της Πάτρας, της Δράμας, της Κω, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Αγρινίου, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Σπάρτης, της Ρόδου και των Χανίων.

Την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς» αναφέρει ανακοίνωση των γιατρών.

Επίσης, αύριο συνεδριάζει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στον... χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Έτσι την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία προγραμματίζουν 4ωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις ώρες 11 π.μ.-3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11:30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην περιφέρεια προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στις υγειονομικές περιφέρειες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, έχουν αποφασίσει 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ.-3μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11:30 π.μ. και πορεία διαμαρτίας προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας).


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά