Συνεχείς αποβάσεις...

Συνεχείς αποβάσεις...

Συνεχείς αποβάσεις...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 341 ΦΟΡΕΣ

«Γέμισε» και πάλι το Αγαθονήσι με λαθρομετανάστες. Χθες έφθασαν στο νησί άλλες δυο βάρκες με 59 άτομα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με την στέγαση τους.

Συνεχείς είναι οι αποβάσεις λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει προβληματίσει τους κατοίκους του νησιού αλλά και τις αρχές. Χθες, άλλες δύο βάρκες που με συνολικά 59 λαθρομετανάστες έφθασαν στο νησί και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τη σίτιση και στη στέγασή τους. Μόλις την προηγούμενη μέρα είχαν φύγει από το Αγαθονήσι με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, 89 λαθρομετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ άλλοι 19 είχαν φύγει την προηγουμένη. Εξαιτίας της παραμονής τόσο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, είχαν σταλεί ενισχύσεις στον αστυνομικό σταθμό του Αγαθονησίου, οι οποίες όμως έχουν ήδη αποχωρήσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί έχει να κάνει με τη στέγαση των λαθρομεταναστών αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι. Την πρωτοχρονιά, μια φουρνιά λαθρομεταναστών είχε αφεθεί ελεύθερη στο νησί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρρήξεις σπιτιών, αφού οι άνθρωποι έψαχναν να βρουν μια στέγη για να προφυλαχθούν από τις κακές καιρικές συνθήκες. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό, αφού υπήρξαν μεγάλες φθορές σε σπίτια αλλά και πλιάτσικο. Έτσι, οι 108 που έφθασαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κρατήθηκαν στον αστυνομικό σταθμό, όπου στοιβάζονταν σαν τα ζώα, ο ένας πάνω στον άλλο. Αυτό αναμένονταν να γίνει και χθες το βράδυ με τους 59 που αποβιβάστηκαν στην διάρκεια της ημέρας. Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι ενώ το καλοκαίρι είχε μειωθεί σημαντικά η ροή λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι, τώρα πρατηρείται νέα «έκρηξη», αν και οι καιρικές συνθήκες στη θάλασσα είναι κατά πολύ χειρότερες.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας