"Κειμήλια από Λένιγκραντ και Δίστομο τα όπλα στη Λούτσα"

"Κειμήλια από Λένιγκραντ και Δίστομο τα όπλα στη Λούτσα"

"Κειμήλια από Λένιγκραντ και Δίστομο τα όπλα στη Λούτσα"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

Τα όπλα που βρέθηκαν στη Λούτσα ήταν κειμήλια από ιστορικές μάχες, μη λειτουργικά και προέρχονται από διαδικτυακούς πλειστηριασμούς σε ιστότοπους, υποστήριξε κατά την απολογία του ο 50χρονος δικηγόρος και κάτοχος του οπλοστασίου-μαμούθ, ο οποίος κρίθηκε π

Τα όπλα που βρέθηκαν στη Λούτσα ήταν κειμήλια από ιστορικές μάχες, μη λειτουργικά και προέρχονται από διαδικτυακούς πλειστηριασμούς σε ιστότοπους, υποστήριξε κατά την απολογία του ο 50χρονος δικηγόρος και κάτοχος του οπλοστασίου-μαμούθ, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

"Από την μάχη του Λένιγκραντ, από την σφαγή του Διστόμου και από τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας και όχι από διεθνές λαθρεμπόριο ήταν τα περισσότερα από τα όπλα μου που βρέθηκαν στην Λούτσα! Μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτά ήταν καινούργια και τα χρησιμοποιούσα για σκοποβολή σε ένα δασύλλιο της Αττικής" δήλωσε ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο δικηγόρος ανέφερε ότι ήταν μέλος του Ομίλου Συλλεκτών Ιστορικών Κειμηλίων Ελλάδος και περιδιάβαινε πολλές περιοχές της Ελλάδος για να βρίσκει ντουφέκια από τους παγκόσμιους πολέμους.

Υποστήριξε ακόμη ότι στην Γερμανία που μετέβαινε συχνά, ασχολείτο μόνο με εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και όχι με διακίνηση όπλων.

"Τα περισσότερα από τα όπλα που βρέθηκαν στην Λούτσα προέρχονται από διαδικτυακούς πλειστηριασμούς σε ιστότοπους. Εκείνο που σας ζητώ είναι να μην καταστρέψετε τα όπλα που κατασχέθηκαν γιατί είναι κειμήλια ανεκτίμητης αξίας" ανέφερε.

Σε ερώτηση των ανακριτών γιατί δεν φρόντισε να βγάλει άδεια συλλέκτη υποστήριξε ότι "μία τέτοια ενέργειά μου θα ακυρωνόταν από το γεγονός ότι είχα αποκτήσει όπλα πρόσφατης παραγωγής που δεν καλύπτονται από την άδεια του συλλέκτη και θα βρισκόμουν πάλι εκτεθειμένος...".

Είπε επίσης ότι τα περισσότερα από τα όπλα ήταν μη λειτουργικά και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Διαβάστε: "Αγόρασα τα όπλα στο Ίντερνετ για ιδιωτικό μουσείο"

Ο δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπάτων κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Είναι ο τρίτος κατηγορούμενος που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των όπλων. Έχουν προφυλακιστεί επίσης η 49χρονη σύζυγός του και ένας 56χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο τριώροφο ακίνητο, όπου εντοπίστηκε το οπλοστάσιο, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη για το οπλοστάσιο της Αρτέμιδας Φως στα σκοτεινά Καλάσνικοφ Ποινική δίωξη για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου