Ελληνίδες στέλνουν την Ελλάδα στη... Χάγη!

Ελληνίδες στέλνουν την Ελλάδα στη... Χάγη!

Ελληνίδες στέλνουν την Ελλάδα στη... Χάγη!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

"Δεν είναι εξτρεμιστές, αλλά πολίτες της μεσαίας τάξης: δάσκαλοι, δικηγόροι κ.α. Αυτοί έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις περικοπές", αναφέρει το BBC για την κίνηση μίας Ελληνίδας και της κόρης της να προσφύγουν εναντίον της Ελλάδας στη Χάγη για "γενοκτον

"Δεν είναι εξτρεμιστές, αλλά πολίτες της μεσαίας τάξης: δάσκαλοι, δικηγόροι κ.α. Αυτοί έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις περικοπές", αναφέρει το BBC για την κίνηση μίας Ελληνίδας και της κόρης της να προσφύγουν εναντίον της Ελλάδας στη Χάγη για "γενοκτονία" και "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

Πρόκειται για την Όλγα και την Τάνια Γεριτσίδου -ψυχολόγους στο επάγγελμα- οι οποίες αποφάσισαν να αποτανθούν στο Διεθνές Δικαστήριο, για να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους της λιτότητας στη χώρα μας.

Μαζί τους συμπλέει μία ομάδα ανθρώπων, από φοιτητές ως συνταξιούχους, που επίσης έχουν θιγεί από τις περικοπές.

"Τα μέτρα μας στερούν την ελευθερία. Αφαιρώντας μας το εισόδημα και την περιουσία, μας αφαιρούν το δικαίωμα για στέγη, τροφή, υγεία και παιδεία" ανέφερε στο BBC η Όλγα.

Παράλληλα, η κόρη της προσθέτει: "Τα μέτρα δεν σπρώχνουν τους Έλληνες απλώς κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, αλλά κάτω από το επίπεδο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση".

Οι δύο γυναίκες έχουν αποστείλει επιστολές στην κυβέρνηση Καραμανλή και έχουν μηνύσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά τώρα αποφάσισαν να κινηθούν πιο αποφασιστικά.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10