Αντιδράσεις στη δημοσιοποίηση των στοιχείων

Αντιδράσεις στη δημοσιοποίηση των στοιχείων

Αντιδράσεις στη δημοσιοποίηση των στοιχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο και φορείς υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών προκάλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών των 12 εκδιδομένων γυναικών, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον ιό του Aids. "Η δημοσίευση είναι νομιμότατη και ας κόπτο

Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο και φορείς υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών προκάλεσε η πλήρης δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των 12 εκδιδομένων γυναικών, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον ιό του Aids. "H δημοσίευση είναι νομιμότατη και ας κόπτονται οι Φαρισαίοι" απαντά ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλλε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας γνώριζε τις διαστάσεις διασποράς του ιού και "δεν έπραξε απολύτως τίποτε".

Προσθέτει ότι "με μία πρωτοφανή προεκλογική 'ανθρωποφάγο' διάθεση δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των συγκεκριμένων θυτών- θυμάτων, μία κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων".

Καταλήγει δε ότι "τόσο η γνώση των αρμοδίων εδώ και ένα έτος για συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των θυτών-θυμάτων, γεννά ενδεχόμενα ζήτημα ποινικών ευθυνών".

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υποστηρίζει ότι "θυματοποιούνται εκ νέου οι γυναίκες αυτές", πολλές από τις οποίες είναι θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική - οικονομική εκμετάλλευση από παράνομα εγκληματικά κυκλώματα, που απομυζούν τεράστια κέρδη.

"Αντί της ανάδειξης της ευθύνης του ''πελάτη'' απέναντι στον περίγυρό του και γενικότερα στο σύνολο, η ευθύνη εστιάζεται μόνο στις ίδιες τις γυναίκες που εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, δηλαδή στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας" προστίθεται.

Τι υποστηρίζει ο Χρυσοχοΐδης

Μέσω του Facebook απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις επικρίσεις, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα "μετά από εντολή των δικαστικών αρχών".

"Η δημοσίευση είναι νομιμότατη και ας κόπτονται οι Φαρισαίοι. Η φωτογραφία εξυπηρετεί την άμεση αναγνώριση, καθώς προφανώς και οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα, ούτε οι ιερόδουλες συστήνονται" προσθέτει.

"Τι μετράει περισσότερο στη ζυγαριά στάθμισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων από την πλευρά της οργανωμένης Πολιτείας; Το δικαίωμα στην υπόληψη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή το δικαίωμα στη διάσωση της ζωής έστω και ενός ανθρώπου, που μπορεί να έχει μολυνθεί εν αγνοία του από τη νόσο;" αναφέρει.

Τα ποσοστά της ευθύνης

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία από τους ελέγχους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απέδωσε μεγάλη ευθύνη και στους πελάτες, λέγοντας ότι θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και οι δικές τους φωτογραφίες, καθώς έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διασπορά του ιού HIV.

Τόνισε, επίσης, ότι, αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50%.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου