Bloomberg: Θα τραβήξουν την Ελλάδα από την πρίζα;

Bloomberg: Θα τραβήξουν την Ελλάδα από την πρίζα;

Bloomberg: Θα τραβήξουν την Ελλάδα από την πρίζα;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

"Οι ελληνικές εκλογές επιβεβαίωσαν το ρόλο της χώρας ως τον χειρότερο μαθητή της ευρωζώνης. H λιτότητα δεν έχει πεθάνει: τώρα είναι η ώρα να αποφασίσει η Γερμανία είτε να χαλαρώσει είτε να μείνει ανυποχώρητη και να δει την Ελλάδα να φεύγει από το ευρώ".

"Οι ελληνικές εκλογές επιβεβαίωσαν το ρόλο της χώρας ως τον χειρότερο μαθητή της ευρωζώνης. Με όλο τον σεβασμό προς τον Πολ Κρούγκμαν και άλλους, η λιτότητα δεν έχει πεθάνει: τώρα είναι η ώρα να αποφασίσει η Γερμανία είτε να χαλαρώσει είτε να μείνει ανυποχώρητη και να δει την Ελλάδα να φεύγει από το ευρώ".

Αυτό υποστηρίζει το Bloomberg σε άρθρο του, στο οποίο τονίζει ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου έδειξαν ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες δεν είναι πρόθυμοι να δεχθούν περαιτέρω περικοπές, καθώς σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων υποστήριξαν κόμματα που αντιτίθενται στα μνημόνια.

Όπως τονίζεται, υπάρχει τώρα μεγάλος κίνδυνος η χώρα να χάσει τις επόμενες προθεσμίες που θέτει το δεύτερο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει - σύμφωνα με το Bloomberg - ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και άλλοι διεθνείς πιστωτές ενδεχομένως να κληθούν σύντομα να αποφασίσουν εάν θα τραβήξουν την πρίζα, αφήνοντας την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να βγει από το ευρώ.

Ο συντάκτης υπογραμμίζει ωστόσο το γεγονός ότι η αντίδραση των αγορών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης: το να αφήσουν την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ θα ήταν μια απερίσκεπτη κίνηση για το μέλλον του ευρώ, που θα οδηγούσε σε πολιτική αναταραχή με άγνωστες συνέπειες για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10