Τζήμερος: Είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά στη Δράση

Τζήμερος: Είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά στη Δράση

Τζήμερος: Είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά στη Δράση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 117 ΦΟΡΕΣ

«Θεωρώ ότι πιο κοντά ιδεολογικά σε μας είναι η "Δράση" του Στ. Μάνου. Και, ενδεχομένως, οι Οικολόγοι, οι οποίοι δεν έχουν ένα σαφές πολιτικό στίγμα» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θ. Τζήμερος αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνεργασίες.

«Θεωρώ ότι πιο κοντά ιδεολογικά σε μας είναι η "Δράση" του Στέφανου Μάνου. Και, ενδεχομένως, οι Οικολόγοι, οι οποίοι δεν έχουν ένα σαφές πολιτικό στίγμα» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θ. Τζήμερος αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνεργασίες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Ο ίδιο, μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό Flash, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα - είναι προφανές - συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε κεντροδεξιά».

Σε εκείνη τη συνέντευξη, ο κ. Τζήμερος απέκλεισε και την πιθανότητα συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας μόνον με το Στέφανο Μάνο, λέγοντας: «Με την κ. Μπακογιάννη επίσης δεν υπάρχει πιθανότητα, γιατί έχουμε εντελώς διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Η πιο συγγενική, ας πούμε πολιτική ομάδα, είναι η "Δράση" και ο Στέφανος Μάνος».

Τι κάνει ο Μάνος;

Με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συνέχιση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού-φιλοευρωπαϊκού μετώπου, συνήλθε η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης-Φιλελεύθερης Συμμαχίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Μάνο.

Οι προσπάθειες γίνονται σε περιβάλλον πολιτικής ρευστότητας η οποία επικρατεί μετά την εκλογική αναμέτρηση και αποσκοπούν στο «να κυβερνηθεί η χώρα, διαφορετικά κινδυνεύει να διαλυθεί τελείως», όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο κ. Μάνος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δράση επιχειρεί να ενώσει πολιτικές δυνάμεις με κοινό παρονομαστή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την εξέλιξή της σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, με λειτουργική δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης.

Με αυτή τη βασική ατζέντα, η Δράση θεωρεί πως κόμματα ή πολιτικές μονάδες θα πρέπει να ενωθούν και να αφήσουν για μια επόμενη φάση τις επί μέρους διαφορές.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά