"Ακρωτηριασμός της Ελλάδας θα πλήξει όλο τον δυτικό κόσμο"

"Ακρωτηριασμός της Ελλάδας θα πλήξει όλο τον δυτικό κόσμο"

"Ακρωτηριασμός της Ελλάδας θα πλήξει όλο τον δυτικό κόσμο"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να ακρωτηριάσει την Ελλάδα χωρίς να υποστεί αναταράξεις ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, τόνισε ο δρ Κίμων Βαλασκάκης σε μίνι σεμινάριο σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου, με αφορμή την κρίση χρέους της Ελ

Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να ακρωτηριάσει την Ελλάδα χωρίς να υποστεί αναταράξεις ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, τόνισε ο δρ Κίμων Βαλασκάκης στο μίνι σεμινάριο σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου, με αφορμή την κρίση χρέους της Ελλάδας, το οποίο διοργανώθηκε χθες στο Μόντρεαλ.

Το σεμινάριο είχε τίτλο «Πλοηγώντας σε ανάστατα νερά: Καναδάς, Ευρώπη, Ελλάδα 2012 και περαιτέρω» και συνδιοργανώθηκε από την τράπεζα Nova Scotia του Καναδά (μια από τις 20 ισχυρότερες στον κόσμο) και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ.

Την εισαγωγή στο θέμα έκανε ο διευθυντής του κεντρικού υποκαταστήματος Ορέστ Λισιμάνκο, ενώ ομιλητές ήταν ο δρ Κίμων Βαλασκάκης, πρώην πρέσβης του Καναδά στον ΟΟΣΑ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, ο Ντανιέλ Ρασέτ, διευθυντής υπηρεσιών διαχείρισης επενδύσεων της Nova Scotia στην περιφέρεια του Κεμπέκ, και ο Θάνος Καφόπουλος, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ.

Ο γενικός πρόξενος έδωσε εν περιλήψει το ιστορικό της κρίσης του ελληνικού χρέους εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Ο τραπεζίτης Ντανιέλ Ρασέτ έκανε μια ανάλυση σχετικά με την ανάπτυξη των κρατών, τονίζοντας πως ο όγκος της ανάπτυξης έχει φύγει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ κι έχει περάσει στην Ασία. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Καναδάς γνωρίζει μέρες ανάπτυξης γιατί είναι συνδεδεμένος με την παραγωγή πετρελαίου και με άλλες φυσικές πηγές.

Ο καθηγητής Κίμων Βαλασκάκης εξήγησε ότι η Ελλάδα ήταν ο πρώτος ασθενής μιας διαδιδόμενης ασθένειας που έχει ως συμπτώματα την ύφεση, το χρέος και την ανεργία και από την οποία πάσχουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να ακρωτηριάσει την Ελλάδα χωρίς να υποστεί αναταράξεις ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, ο οποίος τραπεζικά και οικονομικά αλληλοσυνδέεται.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10