"Η ελληνική αγορά σήμερα δουλεύει όπως δούλευαν πριν από 20 χρόνια οι σοβιετικές χώρες"

"Η ελληνική αγορά σήμερα δουλεύει όπως δούλευαν πριν από 20 χρόνια οι σοβιετικές χώρες"

"Η ελληνική αγορά σήμερα δουλεύει όπως δούλευαν πριν από 20 χρόνια οι σοβιετικές χώρες"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

«Στην αγορά συμβαίνει σήμερα ότι ακριβώς συνέβαινε πριν από είκοσι χρόνια με τις πρώην σοβιετικές χώρες όπου ζήταγαν να στείλεις πρώτα τα λεφτά για να πάρεις το εμπόρευμα. Εδώ και τρεις- τέσσερις μήνες η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια και κυρίως η συζήτηση

«Στην αγορά συμβαίνει σήμερα ότι ακριβώς συνέβαινε πριν από είκοσι χρόνια με τις πρώην σοβιετικές χώρες όπου ζήταγαν να στείλεις πρώτα τα λεφτά για να πάρεις το εμπόρευμα. Εδώ και τρεις- τέσσερις μήνες η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια και κυρίως η συζήτηση περί δραχμής, όχι τόσο από κύκλους εσωτερικούς, αλλά κυρίως από διάφορους παράγοντες του εξωτερικού, έχουν αφενός μεν νεκρώσει την κάθε επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα. Θεωρούν όλοι ότι το ευρώ που έχουν στα χέρια τους είναι σκληρό νόμισμα, το φυλάνε, δεν θέλουνε να το ξοδέψουν είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες είτε είναι καταναλωτές και μόνο αυτή την ψυχολογία βαθαίνει ακόμη πιο πολύ η ύφεση».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δ. Ασημακόπουλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ 100,3 και ζήτησε, όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για το πως σκέφτονται σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Η αλήθεια όσο πικρή και αν είναι, συμβάλει στη σταθερότητα» σχολίασε ο κ. Ασημακόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από το πολιτικό σκηνικό, η έλλειψη ρευστού, καθώς οι πόρτες των τραπεζών μένουν κλειστές για τους επιχειρηματίες, είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα. «Προς το παρόν μιλάμε για το απόλυτο αδιέξοδο και ο κόσμος δεν ξέρει πως να αντιδράσει» κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10