Ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον αέρα σε Κανέλλη και Δούρου

Ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον αέρα σε Κανέλλη και Δούρου

Ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον αέρα σε Κανέλλη και Δούρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εξαπέλυσε άνανδρη επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλης και της Ρένας Δούρου.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Όταν ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση, ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν καλεσμένος της εκπομπής, άρχισε να εξαπολύει βρισιές τόσο προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη όσο και προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Απευθυνόμενος προς την κ. Κανέλλη, την αποκάλεσε "παλιοκουμούνι", ενώ αναφερόμενος στη κ. Δούρου της είπε "άντε βρε νούμερο που θα πάμε τη χώρα 500 χρόνια πίσω" και της πέταξε νερό.

Όταν η κ. Κανέλλη αντέδρασε καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή, ο κ. Κασιδιάρης σηκώθηκε από την καρέκλα του, έβγαλε το μικρόφωνο και άρχισε να την γρονθοκοπεί.

Ο Γιώργος Παπαδάκης σηκώθηκε και προσπάθησε να προστατέψει τη βουλευτή του ΚΚΕ, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός έκοψε την εκπομπή στον αέρα.

Αμέσως μετά ο κ. Κασιδιάρης έφυγε από το πλατό.

"Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Χρυσαυγίτης, κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που τον γέννησε" δήλωσε αργότερα η κ. Κανέλλη, έχοντας σημάδια στο πρόσωπο από τα χαστούκια.

Και πρόσθεσε: "Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους".

Το περιστατικό καταδίκασαν επίσης τόσο η κ. Δούρου όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος, επίσης καλεσμένος της εκπομπής, ο οποίος έκανε λόγο για "τραγικό συμβάν που διασύρει τη χώρα διεθνώς".

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε την σύλληψη του κ. Κασιδιάρη, διευκρινίζοντας ότι δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.

Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του κ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι επίσης κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη το 2007, στην Πολυτεχνειούπολη.

Η επίθεση καταδικάστηκε από τα κόμματα.

"Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλλης.

"Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε παρεμβαίνοντας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Και πρόσθεσε: "Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπούν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές".

Δείτε το βίντεο




Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά