Ακτοπλοϊκός "πόλεμος" για τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη

Ακτοπλοϊκός "πόλεμος" για τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη

Ακτοπλοϊκός "πόλεμος" για τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 155 ΦΟΡΕΣ

Δεν υφίστανται συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη στιγμή, που θα δικαιολογούσαν μια έκτακτη δρομολόγηση ενός ακόμα πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Χίο-Μυτιλήνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου

Δεν υφίστανται συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη στιγμή, που θα δικαιολογούσαν μια έκτακτη δρομολόγηση ενός ακόμα πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Χίο-Μυτιλήνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή, όπου αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα της Blue Star Ferries της attica group, για δρομολόγηση νεότευκτου πλοίου της από 5 Ιουλίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

Η ΝEL αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η γραμμή εξυπηρετεί συνολικά με 11 δρομολόγια την εβδομάδα και υπερκαλύπτεται από τα ήδη δρομολογημένα πλοία, το Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ της HELLENIC SEAWAYS, το Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, το Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ και το φορτηγό - οχηματαγωγό ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ.

Η συνεδρίαση που αναμένεται να διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα ναυτιλίας Νικόλαου Λίτινα στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κάποια από τα 27 μέλη του Συμβουλίου, να προτείνουν αναβολή του αιτήματος της Blue Star Ferries για μετά τις εκλογές, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα της Αttica για δρομολόγηση του πλοίου της Blue Star Patmos, από τις 5 Ιουλίου, στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη δεν είναι εκπρόθεσμο, καθώς πρόκειται για νεότευκτο πλοίο.

Το Blue Star Patmos κατασκευάστηκε σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις αρχές Ιουλίου.

Η NEL που έστειλε την Πέμπτη και επιστολή προς τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, επικαλείται παραβίαση της αρχής της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι η αίτηση της Blue Star Ferries είναι εκπρόθεσμη.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά