Το απόγευμα παίρνει εξιτήριο ο Σαμαράς

Το απόγευμα παίρνει εξιτήριο ο Σαμαράς

Το απόγευμα παίρνει εξιτήριο ο Σαμαράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 168 ΦΟΡΕΣ

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες έχει επιδοθεί η ελληνική αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει λόγ

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες έχει επιδοθεί η ελληνική αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει λόγω του προβλήματος υγείας του.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πάρει εξιτήριο, από το νοσοκομείο "Αττικόν"στις 5 το απόγευμα,μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι, στην οποία υποβλήθηκε την Κυριακή.

Θα συνεχίσει τη νοσηλεία του κατ' οίκον, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη.

Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σταθερά βελτιούμενη εξελίσσεται η πορεία της υγείας του προοριζόμενου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έπειτα από έντονη αδιαθεσία που εμφάνισε την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει τη Δευτέρα, υπό τον κ. Αβραμόπουλο, η ομάδα που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, του αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερωθεί για την σύσκεψη, αμέσως μετά, από τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών, την Πέμπτη, ο κ. Αβραμόπουλος θα θέσει το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει η δανειακή σύμβαση, αλλά προεξοφλείται ότι ακόμη και αν υπάρξουν τοποθετήσεις από την πλευρά κάποιων ευρωπαίων ηγετών, δεν θα ληφθεί απόφαση – θετική ή αρνητική.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο να συνοδεύσουν τον κ. Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες εξετάζουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά