Die Welt: "Plan D" για τη διάσωση της Ελλάδας

Die Welt: "Plan D" για τη διάσωση της Ελλάδας

Die Welt: "Plan D" για τη διάσωση της Ελλάδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

"Plan D" για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας επεξεργάζονται οι δανειστές της Ελλάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt». Το σχέδιο προβλέπει παραίτηση της ΕΚΤ και ιδιωτών ομολογιούχων, από μέρος των αξιώσεών τους.

Ένα ακόμη σχέδιο, το plan για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας επεξεργάζονται οι δανειστές της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Die Welt».

Το σχέδιο προβλέπει παραίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ομάδας ιδιωτών ομολογιούχων, από μέρος των αξιώσεών τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι κατέχουν ομόλογα υπαγόμενα σε ξένο δίκαιο και δεν είχαν συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του περασμένου Μαρτίου.

Το σχέδιο μελετάται ως εναλλακτική επιλογή στα τρία άλλα σενάρια, χρεοκοπία, τρίτο πακέτο στήριξης και κούρεμα του χρέους.

Το δημοσίευμα της Welt πλαισιώνεται από σχετικό σχόλιο, το οποίο επισημαίνει: «Είναι σαφές ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν θα καλύψουν για πολύ τις χρηματικές ανάγκες. Μπορούν να δώσουν μόνο λίγο χρόνο στη διαδικασία αντιμετώπισης της σημερινής κρίσιμης κατάστασης. Μακροπρόθεσμα όμως θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν (η Ελλάδα) έχει προοπτική εντός της νομισματικής ένωσης. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση της νέας κυβέρνησης, για την εκλογή της οποίας χάρηκε προ ολίγων εβδομάδων ολόκληρη η Ευρώπη. Θα πρέπει να της δοθεί μία ευκαιρία», υπογραμμίζει η Welt.

«Στην πραγματικότητα δεν έχουν πολλά να πουν…»

Στη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο σχόλιό της αναφέρει ότι το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την τελευταία συνάντησή του το 2009 με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή φαντάζει ως «αιωνιότητα».

«Με τον νυν πρωθυπουργό θα μιλήσει για την κατάσταση στη χώρα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν πολλά να πουν, πέρα από την απειλή της χρεοκοπίας και την εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Σημαντικά μεν θέματα, αλλά όχι επαρκή».

Και η FAZ συνεχίζει: «Αυτή τη φορά ο κ. Μπαρόζο επιφυλάσσει ένα δώρο για τους οικοδεσπότες του. Καθιστά σαφές ότι έχει επιπλήξει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το γεγονός ότι θέλουν να μειώσουν τη συνεισφορά τους στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2013».

Στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας Die Zeit φιγουράρουν η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου υπό τον τίτλο: «Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία: Οι αγαπημένες μας τουριστικές χώρες κάνουν διακοπές, αλλά οι δυνάμεις μας για παροχή περαιτέρω βοήθειας εξαντλούνται».

Σε άλλο άρθρο της για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν διαθέτει κανένα Plan B». «Ο Γ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για τα επιτύχει την είσοδο της Ελλάδας στη ευρωζώνη, τώρα δεν φαίνεται να έχει εναλλακτικό πλάνο».


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10