Ανοιχτός ο Προμαχώνας μέχρι την συνάντηση με Καρχιμάκη την Τρίτη

Ανοιχτός ο Προμαχώνας μέχρι την συνάντηση με Καρχιμάκη την Τρίτη

Ανοιχτός ο Προμαχώνας μέχρι την συνάντηση με Καρχιμάκη την Τρίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, από το μπλόκο του Προμαχώνα, θα είναι η αυριανή πρωινή συνάντηση τους με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη, στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Ο τελωνειακός σταθμός θα παραμείνει

Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, από το μπλόκο του Προμαχώνα, θα είναι η αυριανή πρωινή συνάντηση τους με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη, στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Ο τελωνειακός σταθμός θα παραμείνει ανοιχτός ως τότε, ενώ οι αγρότες θα καθορίσουν τη στάση τους, μετά τη συνάντηση.

Στη συνάντηση θα τεθούν αιτήματα, που αφορούν μόνο τους αγρότες του νομού Σερρών, μεταξύ των οποίων, είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω του Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, των γνωστών ΠΣΕΑ και η οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές καλαμποκιού και βαμβακιού από την εμφάνιση στις καλλιέργειές τους, του λεγόμενου πράσινου σκουληκιού, τον Αύγουστο του 2008.

Εξάλλου οι αγρότες θα ζητήσουν, νέους αναδασμούς στο νομό, επιπλέον αρδευτικά έργα, την πληρωμή της βιομηχανικής ντομάτας καθώς επίσης και την απομάκρυνση υπαλλήλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΝΤα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά για όλα τα οχήματα μέχρι τη διεκπεραίωση της συνάντησης των αγροτών με τον υφυπουργό, ενώ μετά οι αγρότες θα συναποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά