Διαμαρτύρονται γαι τα κέντρα κράτησης

Διαμαρτύρονται γαι τα κέντρα κράτησης

Διαμαρτύρονται γαι τα κέντρα κράτησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τα κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Θεσμικοί φορείς και πολίτες της Θράκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ολόκληρη την κ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τα κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Θεσμικοί φορείς και πολίτες της Θράκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ολόκληρη την κυβέρνηση να σεβαστούν τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών, από την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ).

Οι πολίτες αντιδρούν στην κατάργηση των σχολών αστυφυλάκων και τη μετατροπή τους σε κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία της Κομοτηνής, τόσο ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ʼρης Γιαννακίδης, όσο οι δήμαρχοι όλων των Δήμων των δύο νομών, οι μητροπολίτες Ξάνθης, Μαρώνειας και Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως, μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων ζήτησαν από την Πολιτεία την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Τόνισαν την ανάγκη ν' ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών και υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των σχολών που -μεταξύ άλλων- τονώνουν την τοπική οικονομία.

Εκπρόσωποι όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της Θράκης, που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα συναντηθούν αύριο στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το επίμαχο ζήτημα της μεταφοράς των παράνομων μεταναστών στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Συνολικά 4.900 αλλοδαποί προσήχθησαν το Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ, από τους οποίους οι 1.130 δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Ξένιος Ζευς" για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στο κέντρο της Αθήνας και τη μεθοριακή γραμμή του Εβρου.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στο χρονίζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά