Επιβεβαίωσε την Εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία

Επιβεβαίωσε την Εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία

Επιβεβαίωσε την Εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Την κατάθεση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ του αιτήματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες για τα στατιστικά στοιχεία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην επί των άρθρων συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στο νομ

Την κατάθεση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ του αιτήματος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες για τα στατιστικά στοιχεία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην επί των άρθρων συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα και τη Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής ως Ανεξάρτητης Αρχής».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τις θέσεις του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θεωρεί αυτονόητο και όχι παραχώρηση τη δήλωση της ΝΔ ότι θα προσέλθει. «Είναι υποχρέωση - πρόσθεσε- για να μπορέσει να υπάρξει μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση. Τη χρωστάμε στους Έλληνες πολίτες».

Χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τη θέση του προέδρου της ΝΔ «να χρησιμοποιήσει - όπως είπε ο υπουργός - την απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής ως άλλοθι για να άρει την όποια συναίνεση γύρω από μέτρα και τις πολιτικές που πρέπει να παρθούν για να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα, το οποίο μας κληροδότησε η ΝΔ».

«Θα πρότεινα στον αρχηγό της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Μπαρόζο, να του θέσει το ερώτημα σχετικά με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και να ζητήσει την άποψή του για τα στοιχεία που ελάμβανε τα τελευταία τέσσερα- πέντε χρόνια από τη ΝΔ και να δημοσιοποιήσει την απάντησή του», πρόσθεσε.

Σχετικά με την «επίθεση» - όπως είπε - στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έθεσε το ερώτημα: "Τόσα χρόνια όταν βρίσκονταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Καραμανλής γιατί δεν τα έλεγε στην κυρία Μέρκελ;" και συμπλήρωσε το ερώτημά του: «Γιατί τα ανακαλύπτετε τώρα αυτά; Ως γνωστόν, η κυρία Μέρκελ ανήκει στο συντηρητικό χώρο, όπως και το κόμμα της ΝΔ. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν αυτές οι επισημάνσεις και σήμερα εκ του ασφαλούς έρχεστε και κάνετε μια υποτιθέμενη επίθεση σε διάφορους Ευρωπαίους εταίρους;».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «όλοι έχουμε την κριτική μας για το πώς αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη μιας χώρας τα ελληνικά προβλήματα», αλλά η «διαφορά μας είναι ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη και τη δίνει καθημερινά».

Τέλος, κάλεσε «σ’ αυτή τη μάχη» την αξιωματική αντιπολίτευση πρώτον να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και δεύτερον να τη στηρίξει, «γιατί» - όπως είπε - έτσι στηρίζει και τη χώρα ολόκληρη.

Προηγουμένως κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, ανέφερε ότι κανείς δεν λέει ότι είναι άγιο το πολιτικό σύστημα, αλλά όχι ότι για όλα φταίει η ΝΔ και ζήτησε να έρθουν όλα στο φως. «Ακόμη και ``το Τσοβόλα δώστα όλα``. Από το 1981 και μετά», πρόσθεσε και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Αλλιώς θα πορευτείτε τον δρόμο της απαξίωσης και της μοναξιάς. Μην έρθετε και φέρετε πρόταση μόνο για το 2004 και μετά».

Αναφερόμενος στη στάση που τηρεί η Γερμανία έναντι της χώρας μας, σημείωσε ότι πρέπει να μας πουν πρώτα οι Γερμανοί για τη Ζίμενς. «Δεν μπορούν να μας λένε για τα ελληνικά στοιχεία», είπε ο κ. Τζίμας και πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί πρέπει πρώτα να μας καταβάλλουν τις αποζημιώσεις και μετά να μας μιλήσουν για το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10