Παπαρήγα: Είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης, όχι μόνο από την ευρωζώνη

Παπαρήγα: Είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης, όχι μόνο από την ευρωζώνη

Παπαρήγα: Είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης, όχι μόνο από την ευρωζώνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 183 ΦΟΡΕΣ

«Πρέπει να είναι μια γενική απεργία που να πάρουν μέρος οι πάντες, το θέμα δεν είναι να προσθέσουμε μια απεργία στις τόσες που έχουν γίνει, η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο και επομένως ο λαός δεν μπορεί να λέει απλώς "φτάνει πια, δεν αντέχω άλλο". Πρέπει να

«Πρέπει να είναι μια γενική απεργία που να πάρουν μέρος οι πάντες, το θέμα δεν είναι να προσθέσουμε μια απεργία στις τόσες που έχουν γίνει, η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο και επομένως ο λαός δεν μπορεί να λέει απλώς "φτάνει πια, δεν αντέχω άλλο". Πρέπει να τον φοβηθεί τον λαό η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ. Αν δεν φοβηθούν ότι ο λαός θα τραβήξει μπροστά κι αποφασιστικά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να κάνουν πίσω ούτε ρούπι» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον Real FM.

Ερωτηθείσα αν υποστηρίζει πως «την διαπραγμάτευση μπορεί να την κάνει μόνο ο λαός», η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σε επίπεδο κορυφών κι αυτά που ακούμε στο κοινοβούλιο και θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες είναι διαφορές πάνω στο ζήτημα διαχείρισης της κρίσης. Εμείς δεν παίζουμε σε αυτό το ταμπλό».

«Όχι ότι δεν μας ενδιαφέρει να βγούμε από την κρίση, αλλά εδώ ή θα βγεις με το λαό κυριολεκτικά να ζει στη δεκαετία του '50 ή θα δημιουργήσεις προϋποθέσεις ριζικής ανατροπής της πολιτικής, όχι μόνο μιας κυβέρνησης» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «αν μονομερώς δεν διαγράψεις το χρέος και διαπραγματεύεσαι το ένα σκέλος της διαπραγμάτευσης έχει κούρεμα και στην άκρη της διαπραγμάτευσης είναι νέα μνημόνια».

Κληθείσα να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα του ότι η αντιπολίτευση «εμφανίζεται διχασμένη», η κ. Παπαρήγα, είπε ότι «στις γραμμές της λαϊκής αντεπίθεσης θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και πολιτικές», επέρριψε ευθύνες την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, για το ότι ο λαός ήταν ανέτοιμος και αποπροσανατολισμένος για τις αιτίες της κρίσης και την διέξοδο από αυτήν και πρόσθεσε ότι «αν σήμερα μείνεις σε αιτήματα "θέλω αυξήσεις" και "μη μου κόψεις τα επιδόματα" η κυβέρνηση θα σου πει, ναι αλλά έρχεται το χάος».

«Πώς θα απαντήσεις σε αυτό; Έχει αντίφαση. Από τη μία μεριά, δηλαδή, δέχονται ότι έχουμε κρίση χρέους, αυτό λένε όλα τα κόμματα. Δεν είναι αντιπολίτευση μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η Χρυσή Αυγή και ο Καμμένος και όλοι οι άλλοι. Είναι δυνατό να πάμε όλοι μαζί; Μπορεί να συμπίπτεις με τους πάντες όσον αφορά το να μην κοπούν άλλο οι συντάξεις, όμως θα σου πει η κυβέρνηση, ότι δεν θα πάρω τη δόση των 33 δισ.» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Χαρακτήρισε «αστεία» τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί διαπραγμάτευσης με τους Μέρκελ και Ντράγκι, ενώ ερωτηθείσα, σχετικά, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκούσε την ίδια ακριβώς πολιτική αν γινόταν κυβέρνηση.


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά