Ευρεία διυπουργική για το μεταναστευτικό κύμα

Ευρεία διυπουργική για το μεταναστευτικό κύμα

Ευρεία διυπουργική για το μεταναστευτικό κύμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

H από κοινού διαχείριση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών και ο καλύτερος συντονισμός δράσης, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού λαθρομεταναστών, λόγω της κατάστασης στη Συρία, εξετάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ευρεία υπουργική σύσκεψη.

H από κοινού διαχείριση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών και ο καλύτερος συντονισμός δράσης, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού λαθρομεταναστών, λόγω της κατάστασης στη Συρία, εξετάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ευρεία υπουργική σύσκεψη, στο υπουργείο Εθνικής ʼμυνας.

Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των τριών σωμάτων, ενώ επισημάνθηκαν οι δίοδοι που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη εκτός του κ. Παναγιωτόπουλου μετείχαν ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, οι υφυπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής 'Αγγελος Συρίγος, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος (ΛΣ) Κωνσταντίνος Κουνουγιέρης και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης αλλά και του κύματος προσφύγων από τη Συρία, τόνισε ο υπουργός ʼμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με βάση το διεθνές δίκαιο, τιμώντας την παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε ότι η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησης είναι να επιχειρήσει να ανασχέσει το κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή που επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα, δηλαδή στην ακριτική περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορά μας.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά