Απάντηση Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη για μαύρο χρήμα

Απάντηση Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη για μαύρο χρήμα

Απάντηση Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη για μαύρο χρήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Διαψεύδουν κατηγορηματικά τυχον ανάμειξή τους σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης.

Διαψεύδουν κατηγορηματικά τυχον ανάμειξή τους σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης.

Η εφημερίδα Real News δημοσιεύει κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού η οποία εμπλέκει στην υπόθεση τοιυς τρείς πολιτικούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε τα εξής:

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα!

Δεν γνωρίζω ούτε κατ΄ όψη, απολύτως κανένα απ΄ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

ʼμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές - φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Διαβάστε:
Στο εισαγγελέα ο φάκελος για τον πλουτισμό πολιτικών Καταγγελία-φωτιά για 3 πρώην υπουργούς


Διαβάστε ακόμη

Ενδοοικογενειακή βία: “Panic Button” σε όλη τη χώρα σε κάθε θύμα

Δ. Μιχαηλίδου: Δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Μειώνεται η επικοινωνία των εφήβων με την οικογένειά τους

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους