Επιστροφή του ειδικού φορου κατανάλωσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Επιστροφή του ειδικού φορου κατανάλωσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Επιστροφή του ειδικού φορου κατανάλωσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 345 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ παρακρατεί το κράτος από τους βενζινοπώλες σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος καθώς συνεχίζεται η μη απόδοση των προκαταβολών του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ που προκατέβαλαν οι βενζινο

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ παρακρατεί το κράτος από τους βενζινοπώλες σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος καθώς συνεχίζεται η μη απόδοση των προκαταβολών του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ που προκατέβαλαν οι βενζινοπώλες στο κράτος για αγορές πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ομοσπονδίας, λόγω των καιρικών φαινομένων, με τις αυξημένες πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, το συνολικό ποσό που παρακρατείται και δεν αποδίδεται στους βενζινοπώλες από τις 11 Φεβρουαρίου ξεπερνάει τα 100 εκατ ευρώ.

Υπολογίζεται ότι στη περιόδου 11 Φεβρουαρίου 2010 -19 Φεβρουαρίου 2010 διατέθηκαν στην αγορά 255.000.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Αυτά πολλαπλασιαζόμενα με τον συντελεστή ΕΦΚ και ΦΠΑ προκαταβολής που είναι 393,89 ευρώ/χιλιόλιτρο (ΕΦΚ και ΦΠΑ) δίνουν 100,44 εκατομμύρια ευρώ.

''Το ποσό αυτό έχει μετατραπεί σε άτοκο δανεισμό των βενζινοπωλών προς το κράτος'' σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία προσθέτοντας ότι ένα σημαντικό ποσό που το 2010 προβλέπεται να ανέλθει σωρευτικά στα 1,69 δισ. ευρώ, στη χειμερινή περίοδο, προκαταβάλλεται από τους βενζινοπώλες ως ΕΦΚ και ΦΠΑ και επιστρέφεται κυκλικά μέσω του συστήματος "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" γι΄αυτό και η ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει αμέσως τα ποσά.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10