Συνελήφθη ο παραγωγός της "ταινίας της οργής"

Συνελήφθη ο παραγωγός της "ταινίας της οργής"

Συνελήφθη ο παραγωγός της "ταινίας της οργής"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Ο παραγωγός της ισλαμοφοβικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων", ο οποίος προκάλεσε ένα κύμα φονικής βίας στη Μέση Ανατολή και επικηρύχθηκε από έναν πακιστανό υπουργό, συνελήφθη την Πέμπτη στο Λος ʼντζελες και διατάχθηκε η φυλάκισή του χωρίς εγγύηση.

Ο παραγωγός της ισλαμοφοβικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων", ο οποίος προκάλεσε ένα κύμα φονικής βίας στη Μέση Ανατολή και επικηρύχθηκε από έναν πακιστανό υπουργό, συνελήφθη την Πέμπτη στο Λος ʼντζελες και διατάχθηκε η φυλάκισή του χωρίς εγγύηση, με κατηγορίες ότι παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του έπειτα από καταδίκη του σε 21 μήνες φυλάκισης το 2010 για τραπεζική απάτη.

Υπεύθυνοι αναστολών διεξήγαν έρευνα σε βάρος του 55χρονου Νακούλα Μπασελέι Νακούλα για το αν φτιάχνοντας την ταινία παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του, το 2011.

Ένας όρος της αποφυλάκισης του Νάκουλα, ενός χριστιανού κόπτη που τελευταία έμενε στο Σερίτος, ένα προάστιο του Λος ʼντζελες, ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο Ίντερνετ ή της χρήσης ψευδωνύμων χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου αναστολής.

"Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο δεν έχει εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο", δήλωσε η δικαστής Σούζαν Σίγκαλ ανακοινώνοντας την απόφαση.

Επισήμανε ότι ο Νακουλα έχει επανειλημμένα εξαπατήσει και ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει.

Οι ομοσπονδιακοί υπεύθυνοι αναστολών εξέτασαν αν ο Νακούλα παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του φτιάχνοντας την ταινία και εντόπισαν οκτώ περιπτώσεις παραβίασης.

Ο συνήγορος του Νακούλα, ο Στίβ Σέιντεν, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του με εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Ο ίδιος δήλωσε πως "ανησυχεί εξαιρετικά για την ασφάλεια του Νακούλα", διευκρινίζοντας πως μπορεί να μην είναι ασφαλής σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Λος ʼντζελες λόγω της παρουσίας εκεί μουσουλμάνων φυλακισμένων.

Οι εισαγγελείς απάντησαν ότι στην πραγματικότητα ο Νακούλα θα είναι ασφαλέστερος ως κρατούμενος απ' ό,τι έξω από τη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης