Συνεχείς αποβάσεις λαθρομεταναστών

Συνεχείς αποβάσεις λαθρομεταναστών

Συνεχείς αποβάσεις λαθρομεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 333 ΦΟΡΕΣ

Στα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου. Προβλήματα με τους νησιώτες λόγω έλλειψης χώρων για προσωρινή έστω εγκατάσταση τους.

Μια δύσκολη κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν οι αρχές στο βόρειο συγκρότημα, καθώς το προηγούμενο διήμερο αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι 55 λαθρομετανάστες, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα αποβιβάστηκαν στο νησί 30 λαθρομετανάστες ενώ χθες το πρωί έφθασαν με πλαστική βάρκα άλλοι 25. Στο νησί δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για την στέγασή τους, παρά μόνο το στρατιωτικό φυλάκιο που εξυπηρετεί την μικρή φρουρά που βρίσκεται στο νησάκι. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φρουρά προσπάθησε χθες να αποτρέψει την απόβασή τους ρίχνοντας πυροβολισμούς στον αέρα, αλλά οι λαθρομετανάστες δεν αποθαρρύνθηκαν και οδήγησαν τη βάρκα τους στο Φαρμακονήσι. Προσωρινά και με μέριμνα των στρατιωτών, στήθηκαν σκηνές όπου διαμένουν, έως ότου μεταφερθούν στη Λέρο, κάτι που δεν είναι βέβαιο πότε θα γίνει. Απίστευτη Ελλάδα Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 35 λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν στη Λέρο την περασμένη εβδομάδα, παρέμειναν στο Φαρμακονήσι για 5 ολόκληρες ημέρες επειδή δεν υπήρχε κατάλληλο σκάφος του λιμενικού για να τους μεταφέρει. Το θέμα λύθηκε με παρέμβαση της Επάρχου Καλύμνου, Χρυσούλας Συφουνιού, η οποία πήρε πρωτοβουλίες για να δοθεί επιτέλους λύση. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον νομάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και στη συνέχεια τον περιφερειάρχη Βασίλη Μπρακουμάτσο. Το όλο θέμα έφθασε στην Αθήνα και τελικά την Παρασκευή μεταφέρθηκαν και οι 20 τελευταίοι που έμεναν στο Φαρμακονήσι, με τουριστικό πλοιάριο, και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο με ενέργειες του επαρχείου. Ενώ όμως ο καπετάνιος του τουριστικού πλοιαρίου προσφέρθηκε να βοηθήσει, βρήκε τον μπελά του. Κάποιος… φωστήρας του λιμενικού, που δεν μπορούσε μόνο του να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες, άρχισε να ψάχνει μια άλλη διάσταση της υπόθεσης, αφού το πλοιάριο έχει άδεια να μεταφέρει μόνο 7 επιβάτες, και ανέβηκαν σε αυτό 20 λαθρομετανάστες! Ευτυχώς επικράτησε η λογική και το θέμα δεν είχε συνέχεια. Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών όμως παραμένει. Αυτή τη στιγμή στο Φαρμακονήσι υπάρχουν άλλοι 55 λαθρομετανάστες. Η κ. Συφουνιού επικοινώνησε με το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε ραντεβού με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συνολική κατάσταση και την ανάγκη που υπάρχει να δοθεί λύση το συντομότερο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας