Με επίκεντρο την τραπεζική εποπτεία η Σύνοδος Κορυφής

Με επίκεντρο την τραπεζική εποπτεία η Σύνοδος Κορυφής

Με επίκεντρο την τραπεζική εποπτεία η Σύνοδος Κορυφής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 128 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το 2012 με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των «27», όπου οι Ευρωπαίοι αναμένεται να επικυρώσουν τη συμφωνία του Ecofin για τον τραπεζικό εποπτικό ρόλο της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπε

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το 2012 με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των «27», όπου οι Ευρωπαίοι αναμένεται να επικυρώσουν τη συμφωνία του Ecofin για τον τραπεζικό εποπτικό ρόλο της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας.

Οι ηγέτες των «27» αναμένεται να συζητήσουν επίσης τον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης αλλά και ζητήματα για τη διεύρυνση της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ομόφωνη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, ύστερα από μαραθώνιες συνομιλίες 14 ωρών.

Ο μηχανισμός της ενιαίας εποπτείας των τραπεζών της ευρωζώνης θα λειτουργήσει την 1η Μαρτίου του 2014. Στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αποφασίσει να λειτουργήσει εντός του 2013.

Οι 27 κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό όσον αφορά τα σημεία που αποτελούσαν εμπόδιο εδώ και πολλούς μήνες, γεγονός που θα τους επιτρέψει να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις συνομιλίες που πρόκειται τώρα ν΄αρχίσουν με το Ευρωκοινοβούλιο, την προσεχή εβδομάδα.

Τέλος, οι αρχηγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται ελπίζοντας να τελειώσουν με μία αισιόδοξη νότα ένα ακόμη δύσκολο έτος, διευθετώντας τα εκκρεμή θέματα για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, παρά την ανησυχία που έχει προκαλέσει η προοπτική επιστροφής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ιταλική πολιτική σκηνή.

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10