Αντιδράσεις για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων

Αντιδράσεις για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων

Αντιδράσεις για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 104 ΦΟΡΕΣ

Ευρεία κινητοποίηση αναμένεται να υπάρξει από τους πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή δυο εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική (ʼνω Λιόσια, Φυλή). Το θέμα είναι το πρώτο τακτικό της ημερήσιας διάταξης στο συμβούλιο του δήμου Αχαρνών τ

Ευρεία κινητοποίηση αναμένεται να υπάρξει από τους πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή δυο εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική (ʼνω Λιόσια, Φυλή). Το θέμα είναι το πρώτο τακτικό της ημερήσιας διάταξης στο συμβούλιο του δήμου Αχαρνών την Τετάρτη.

Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Σάββας Σάββας, ο οποίος έχει προσφύγει κατά της κατασκευής των εργοστασίων, δηλώνει ότι «θα θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα», μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής: φορέας διαχείρισης απορριμμάτων) (δηλαδή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική και την υποβολή παραίτησης του, κατά δήλωσή του, στον πρωθυπουργό του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρού, ο οποίος καλεί «την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων» και ζητά από την κυβέρνηση «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα», «να βγει να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα επιλύσει»).

Η Πολιτική Κίνηση Αχαρνών-Φυλής, με ανακοίνωσή της, αποσαφηνίζει ότι είναι αντίθετη «στο συγκεντρωτικό μοντέλο των μεγάλων κεντρικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που δρομολογείται από τον φορέα διαχείρισης».

Επιμένει στην πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο οικονομική λύση για τα νοικοκυριά που αποτελεί η διαλογή στην πηγή από ένα αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα διαχείρισης.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάληψη ευθύνης από όλους τους δήμους για κομποστοποίηση, μείωση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά