Σε υψηλό 11μήνου έναντι του δολαρίου το ευρώ

Σε υψηλό 11μήνου έναντι του δολαρίου το ευρώ

Σε υψηλό 11μήνου έναντι του δολαρίου το ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

Το ευρώ έφθασε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών έναντι του δολαρίου και διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του γεν, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση εντείνει την πίεση στην κεντρική τράπεζα της χώρας να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική.

Το ευρώ έφθασε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών έναντι του δολαρίου και διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του γεν, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση εντείνει την πίεση στην κεντρική τράπεζα της χώρας να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) περιόρισε τις πιθανότητες μείωσης του επιτοκίου του ευρώ.

Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3374 δολάρια, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα στα 1,3404 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012.

Έναντι του γεν, το ευρώ κατέγραφε κέρδη 0,4% και η ισοτιμία του διαμορφωνόταν στα 119,40 γιεν, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα στα 120,13 γεν, το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011.

Οι πιο θετικές αναφορές από την ΕΚΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης άφησαν περιθώριο για μεγαλύτερη άνοδο του ευρώ, δήλωναν επενδυτές και αναλυτές, ιδιαίτερα σε αντίθεση με τις προσδοκίες μαζικής νομισματικής χαλάρωσης στην Ιαπωνία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο ʼμπε δήλωσε την Κυριακή ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας πρέπει να θέσει το 2% ως στόχο για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα. Η δήλωση αυτή ώθησε το γεν σε ένα νέο χαμηλό 2,5 ετών έναντι του δολαρίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπονόησε την περασμένη Πέμπτη ότι μία μείωση του επιτοκίου του ευρώ δεν είναι επί του παρόντος στην ημερήσια διάταξη και σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης στην οικονομία της Ευρωζώνης και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10