Στον Εισαγγελέα ειδικός φρουρός και πολίτης που "πουλούσαν προστασία"

Στον Εισαγγελέα ειδικός φρουρός και πολίτης που "πουλούσαν προστασία"

Στον Εισαγγελέα ειδικός φρουρός και πολίτης που "πουλούσαν προστασία"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν ένας 26χρονος ειδικός φρουρός και ένας 27χρονος οι οποίοι κατηγορούνται ότι απαίτησαν εκβιαστικά από 36χρονο ιδιοκτήτη καφενείου την καταβολή 400 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να του παρέχουν «αστυνομική προστ

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν ένας 26χρονος ειδικός φρουρός και ένας 27χρονος οι οποίοι κατηγορούνται ότι απαίτησαν εκβιαστικά από 36χρονο ιδιοκτήτη καφενείου την καταβολή 400 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να του παρέχουν «αστυνομική προστασία».

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης από κοινού ενώ ο ειδικός φρουρός κατηγορείται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος και ο ιδιώτης για αντιποίηση αρχής. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Σύμφωνα με την καταγγελία του 36χρονου επιχειρηματία, οι δυο συλληφθέντες πήγαν την Δευτέρα στο κατάστημά του και προφασιζόμενοι ότι υπηρετούν στην Ασφάλεια απαίτησαν να τους δίνει τα χρήματα. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου επειδή δεν διέθετε το συγκεκριμένο ποσό, τους παρέδωσε αρχικά 100 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα παραλάμβανε ο ειδικός φρουρός την επόμενη ημέρα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο ειδικός φρουρός μαζί με τον ιδιώτη ενώ μετέβησαν για την «είσπραξη» συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.




var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου