Κομισιόν: Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα

Κομισιόν: Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα

Κομισιόν: Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

«Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα» δήλωσε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα φορολογίας Αλγκρίντας Σεμέτα.

«Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα» δήλωσε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος είπε: «Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες, που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετούνται χωρίς επιφυλάξεις.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου, που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τη Eurostat», υπογράμμισε.

Κατέληξε λέγοντας ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ.

Δίωξη για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10