Συνελήφθη 31χρονος βιαστής στα βόρεια προάστια

Συνελήφθη 31χρονος βιαστής στα βόρεια προάστια

Συνελήφθη 31χρονος βιαστής στα βόρεια προάστια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 385 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθη στο Κορωπί και ομολόγησε σειρά βιασμών ένας 31χρονος, ο οποίος κινούμενος στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Διόνυσο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον τρεις γυναίκες, ηλικίας 18, 42 και 65 ετών.

Συνελήφθη στο Κορωπί και ομολόγησε σειρά βιασμών και κλοπών την τελευταία τετραετία ένας 31χρονος, ο οποίος κινούμενος στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Διόνυσο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον τρεις γυναίκες, ηλικίας 18, 42 και 65 ετών.

Ο δράστης κινούμενος με διαφορετικό κάθε φορά αυτοκίνητο, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, Ερυθραίας και Διονύσου, αναζητούσε γυναίκες και αφού τις παραπλανούσε ότι θα τις μεταφέρει στον προορισμό τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες

Προσέγγιζε γυναίκες -ανεξαρτήτως ηλικίας- μόνες σε στάσεις λεωφορείων με αραιά δρομολόγια και -ειδικά σε ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα συγκοινωνίας- με ευγενικό τρόπο τις έπειθε να τις μεταφέρει με το όχημα του.

Κατόπιν τις πήγαινε σε ερημικές τοποθεσίες και ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Πώς έφθασε στα ίχνη του η ΕΛ.ΑΣ

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, διασταύρωση και αξιοποίηση των στοιχείων και των ενδείξεων, που συγκεντρώθηκαν κατά την εξέλιξη της έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας εντόπισαν το πρωί της Τρίτης και προσήγαγαν από το Κορωπί τον 31χρονο.

Από την τεκμηρίωση των στοιχείων, σε συνδυασμό με την εξέταση του 31χρονου, προέκυψε ότι την τελευταία τουλάχιστον τετραετία προέβαινε σε βιασμούς (τετελεσμένους-απόπειρες) και ληστείες γυναικών, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου την 08-12-2009, την 16-12-2010 και 25-01-2013, σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών (18, 65 και 42 ετών αντίστοιχα).

Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.

Με σχετική εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Πρόκειται για τον ΚΟΥΡΕΑ Νικόλαο του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30012013_gada_koureas.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/30012013_gada_koureas1.JPG

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά