Κατά της διάσωσης της Κύπρου τοποθετείται η αυστριακή ακροδεξιά

Κατά της διάσωσης της Κύπρου τοποθετείται η αυστριακή ακροδεξιά

Κατά της διάσωσης της Κύπρου τοποθετείται η αυστριακή ακροδεξιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Κατά της διάσωσης της Κύπρου, τοποθετείται η αυστριακή ακροδεξιά, με ανακοίνωση του αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων -του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης- Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος χαρακτηρίζει ως «σκάνδ

Κατά της διάσωσης της Κύπρου, τοποθετείται η αυστριακή ακροδεξιά, με ανακοίνωση του αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων -του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης- Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» μια ενδεχόμενη διάσωση της Κύπρου και των «προβληματικών της τραπεζών».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι τράπεζες της Κύπρου «ξεπλένουν» δισεκατομμύρια «βρόμικου» χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών, ενώ η χώρα επιδίδεται σε «απαράμιλλο φορολογικό ντάμπινγκ» αφού, όπως αναφέρει, ο υψηλότερος συντελεστής του φόρου εισοδήματος είναι μόνο 30% (σε σύγκριση με 50% στην Αυστρία), ο ΦΠΑ ανέρχεται σε 15% (20% στην Αυστρία) και διατηρεί τον χαμηλότερο εταιρικό φόρο σε όλη την ΕΕ, που ανέρχεται σε 10% (25% στην Αυστρία).

«Το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του κατεστημένου- ξεκινώντας από τον επίτροπο της ΕΕ για Οικονομικά Θέματα Ολι Ρεν, μέχρι τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ- υποστηρίζουν τη νέα αυτή διάσωση, εξηγείται φυσικά από τα προσωπικά τους συμφέροντα» διατείνεται ο Χ. Κρ. Στράχε, ο οποίος αποτελεί μια σκληρότερη έκδοση του διαβόητου πρώην αρχηγού τους Γιεργκ Χάιντερ.

Συγχρόνως, καλεί τον πρόεδρο της ΕΚΤ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι, να εξηγήσουν με ποια αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια δικαιολογούν μια διάσωση που αντιτίθεται -όπως λέει- σε κάθε κανόνα της ΕΕ.

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10