Οι παραδοσιακές γεύσεις στο Ελληνικό Πρωινό της Ρόδου και η παράθεση των εδεσμάτων σε ειδική εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενθουσίασαν το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στο Athens Metropolitan Expo.
Τη συμμετοχή της Ρόδου, με περίπτερο σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα εγκαίνια και την ειδική εκδήλωση με πλούσιους μπουφέδες πρωινού καθώς και την επίδειξη παρασκευής συνταγών, οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν: Τρουμούχης Γιώργος, Σβανάς Αθανάσιος, Κρητικού Βαρβάρα, Κρητικός Νίκος, Κρητικός Μανώλης, Σαμαράς Γιώργος, Κιρμητζόγλου Δημήτρης, Γιορδαμνής Μανώλης, Τζιτζιος Επαμεινώνδας με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων Χριστοφόρου Νίκο.
Οι μεταφορές των μαγείρων και αυτοκινήτων (Auto Trip Τσ.Σπανός) που μετάφεραν τα προϊόντα, υλικά και στολίσματα έγιναν από την Blue Star Ferries και την Cyprus Airways. Η διαμονή τους ήταν προσφορά του ξεν/χείου ΜΟΥΣΕΙΟΥ και του ξεν/χείου SOFITEL Athens Airport, το οποίο διέθεσε χώρους και κάθε βοήθεια στην προετοιμασία από την ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον chef κ. Φάνη.
Κεράσματα πρόσφεραν απλόχερα τα ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ, οι ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ, η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ, τα ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΕΡΓΑ, η CAIR, το ΑΙΓΑΙΟΝ. Υλικά προσέφερε η εταιρεία ΔΙΜΕΛΗΣ, προϊόντα οι ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΗ και οι ΦΟΥΡΝΟΙ ΡΟΔΟΥ, η ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ. Στους εκλεκτούς Ρώσους προσκεκλημένους tour operators και παράγοντες του τουρισμού, προσφέρθηκε το εκλεκτό Ροδίτικο μέλι ανάμεσα στο καλάθι με τα δώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου που ακολούθησε.