Φονικές μάχες στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου

Φονικές μάχες στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου

Φονικές μάχες στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Τουλάχιστον δυο μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και πέντε Σύροι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου, δήλωσαν Λιβανέζοι πολίτες και πηγές της συριακής αντιπολίτευσης χθες.

Τουλάχιστον δυο μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και πέντε Σύροι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου, δήλωσαν Λιβανέζοι πολίτες και πηγές της συριακής αντιπολίτευσης χθες.

Η σύγκρουση ανάμεσα στη σιιτική Χεζμπολάχ και τους σουνίτες Σύρους αντάρτες, σε μια περιοχή όπου ζει ένας θρησκευτικά μικτός πληθυσμός νοτιοδυτικά της πόλης Χομς, δείχνει, σύμφωνα με παρατηρητές, ότι η Χεζμπολάχ εμπλέκεται πλέον στον πόλεμο στη Συρία και ότι ο θρησκευτικός διχασμός στην Μέση Ανατολή βαθαίνει.

Η Χεζμπολάχ θεωρείται ένας από τους κύριους σύμμαχους του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ ʼσαντ.

Οι μάχες άρχισαν το Σάββατο, όταν Λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ, που ελέγχουν οκτώ συριακά μεθοριακά χωριά, προσπάθησαν να κινηθούν προς τρία κοντινά χωριά που ελέγχουν μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), είπε ο Χάντι αλ Αμπντάλα της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς και κατοίκους της περιοχής, συριακά επιθετικά ελικόπτερα εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των Σύρων ανταρτών για να υποστηρίξουν την προέλαση της μονάδας της Χεζμπολάχ, στο πλευρό της οποίας μάχονται παραστρατιωτικοί στρατολογημένοι στα χωριά που ελέγχουν οι Λιβανέζοι μαχητές.

«Η δύναμη της Χεζμπολάχ κινήθηκε πεζή και υποστηριζόταν από εκτοξευτές ρουκετών. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός χρειάστηκε να καλέσει δυο άρματα μάχης που έχουν καταληφθεί από το στρατό του ʼσαντ για να απωθήσουν την επίθεση», είπε ο Αμπντάλα μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα σχεδόν δύο χρόνια που διαρκεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης έπειτα από τέσσερις δεκαετίες διακυβέρνησης από την οικογένεια των ʼσαντ.

Ο πόλεμος αυτός προσλαμβάνει θρησκευτικό χαρακτήρα και επιτείνει τις εντάσεις στην περιφέρεια. Σκληροπυρηνικοί σουνίτες μάχονται εναντίον του ʼσαντ, ενώ το σιιτικό Ιράν και η Χεζμπολάχ διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν την πτώση του ʼσαντ.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι ένας αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στη Συρία από αντάρτες την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης