Ίδρυμα Νιάρχου: Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση

Ίδρυμα Νιάρχου: Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση

Ίδρυμα Νιάρχου: Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Ένα χρόνο πριν, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποφάσισε να διαθέσει με έκτακτες χορηγίες το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα. Σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν ανακουφιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ένα χρόνο πριν, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποφάσισε να διαθέσει με έκτακτες χορηγίες το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα.

Σήμερα, με το ήμισυ του ποσού να έχει διατεθεί από τις χορηγίες αυτές, υπολογίζεται ότι έχουν ανακουφιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην πρόληψη, την ανακούφιση και την ανάπτυξη σε τέσσερις τομείς: της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος «Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση» έχουν διατεθεί 54 εκατομμύρια ευρώ μέσω 157 δωρεών σε όλη την Ελλάδα.

Οι περισσότερες δωρεές (73% του συνόλου) εγκρίθηκαν για τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, όπου διατέθηκαν 43,4 εκατομμύρια ευρώ σε 114 δωρεές.

Στον τομέα της υγείας δόθηκαν 6,9 εκατομμύρια ευρώ μέσω 215 δωρεών, για την παιδεία δόθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε 14 δωρεές και για τις τέχνες έγιναν οκτώ δωρεές ύψους 860.000 ευρώ.

Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι από τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας θα ωφεληθούν περίπου 200.000 άνθρωποι, από τα προγράμματα υγείας 70.000 άτομα, από τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας 20.000 άτομα, από τα προγράμματα αναπηρίας 7.500 άτομα και από τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους 2.600 άτομα.

«Η φοβερή κρίση της χώρας έχει φτάσει στο αμήν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον, ο καθένας πρέπει να βοηθήσει όπως μπορεί. Υπάρχει ανάγκη για μια κοινωνία πρόνοιας, μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία. όλες οι δημιουργικές δυνάμεις οφείλουν να βοηθήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου», παρατήρησε σε σχετική ημερίδα ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος.

Στις δράσεις που υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος συγκαταλέγονται πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σε μαθητές σχολείων από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», δύο κινητές μονάδες πρόληψης και προαγωγής της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για πολίτες κοινωνικά και γεωγραφικά αποκλεισμένων και περιβαλλοντικά επιβαρυμένων περιοχών και ευπαθών ομάδων πληθυσμού από την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, πρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες φοιτητές σε πανεπιστήμια του Καναδά και δωρεά για έργα υποδομών και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Μια από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εν μέσω κρίσης είναι η υλοποίηση του Κέντρου Πολιτισμού, έργο που αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2015.

«Σήμερα ο σημαντικότερος παραγωγικός συντελεστής της χώρας δεν είναι ούτε η γη ούτε οι φυσικοί πόροι ούτε τα εργοστάσια, αλλά η ανθρώπινη δημιουργικότητα που δίνει στις κοινωνίες τη δυνατότητα να ανθίζουν. Αυτός είναι και ο σαφής στόχος του Κέντρου Πολιτισμού: η ανάπτυξη του έμψυχου δυναμικού της Ελλάδας μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικότητας», εξήγησε ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού, Ιωάννης Τροχόπουλος.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι βουλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης και Θανάσης Μπούρας, και οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Μ. Κουζινοπούλου

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10