ʼρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στις Σκουριές

ʼρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στις Σκουριές

ʼρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στις Σκουριές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη-ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη-ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια στη Χαλκιδική, σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται για τη λειτουργία της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Α.Ε. Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η παραγγελία του κ. Δασούλα δόθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πριν από δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, που ζητεί τη δίωξη παντός υπευθύνου για τα σοβαρά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι ομάδα πολιτών υπό την προστασία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά έντονα στην μεταλλευτική δραστηριότητα, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Στο μεταξύ, μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατέθεσε ο 54χρονος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός».

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Εσωτερικών: Στις 21:00 την Κυριακή αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από την 1η Σεπτεμβρίου η πιλοτική εφαρμογή της στον Τουρισμό

Ευρωεκλογές: Το δύσκολο σταυρόλεξο των εδρών - Τρία συν ένα σενάρια

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες με τις δηλώσεις για τους καθαρισμούς των οικοπέδων

Νυχτερινό ρεύμα: Οι αλλαγές και το όφελος για τους καταναλωτές

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι όρος επιτυχίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Στα «σκαριά» νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», μεγαλύτερης περιμέτρου από το πρώτο

Ξεκινά σήμερα η «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων