«Γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν» στο ΕΒΕΘ

«Γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν» στο ΕΒΕΘ

«Γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν» στο ΕΒΕΘ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Η γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν, μπήκε πριν από λίγα χρόνια και σήμερα κατέχει σημαντική θέση σε αυτόν τον τομέα. Με ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται, η Ελληνίδα γυναίκα δείχνει να τα καταφέρνει και μάλιστα με το παραπάνω. Για αυτό το θέμα και με αφορμή



Η γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν, μπήκε πριν από λίγα χρόνια και σήμερα κατέχει σημαντική θέση σε αυτόν τον τομέα. Με ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται, η Ελληνίδα γυναίκα δείχνει να τα καταφέρνει και μάλιστα με το παραπάνω. Για αυτό το θέμα και με αφορμή την σημερινή γιορτή της γυναίκας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης εκδήλωση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

“Με το 13% στην Ελλάδα να είναι γυναίκες επιχειρηματίες, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης για την γυναικεία επιχειρηματικότητα που είναι κοντά στο 10%. Στη Βόρεια Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 20%, ενώ στις ΗΠΑ αυτό το ποσοστό υπερδιπλασιάζεται. Στην Μακεδονία οι γυναίκες επιχειρηματίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ασκήσουν το επιχειρείν. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν οι απαιτούμενες πολιτικές υποστήριξης, τόλμη και ρίσκο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος.

“Οι επιχειρήσεις είναι κατ' εξοχήν ανδροκρατούμενες. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι δύσκολη, αλλά όταν υπάρχει θέληση και πίστη μπορεί μια γυναίκα να πετύχει. Χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη των συνεργατών, καλό προϊόν, καλή φήμη και εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Επίσης στο διάστημα που διανύουμε η τιμή του προϊόντος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο”, ανέφερε η τέως Γεν. Γραμματέας του ΕΒΕΘ και πρώην πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου για να συμπληρώσει η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Σόγιας ΑΕ Οφρούδη Γιαβρόγλου αναφερόμενη στην γυναικεία επιχειρηματικότητα. “Όταν ανέλαβα την επιχείριση είχα να ανέβω έναν Γολγοθά. Όμως με πίστη και θέληση τα κατάφερα. Μίλησα με τα στελέχη μου και τους μετέδωσα τον ενθουσιασμό, καθώς και με τους εργάτες δίνοντάς τους όραμα. Γνώρισα παράλληλα τους προμηθευτές των πρώτων υλών, δούλεψα σκληρά και κατάφερα την αναγνώριση από όλους. Σε όλη μου τη διαδρομή προσπάθησα να κρατήσω τις ισορροπίες και με την οικογένειά μου και το πέτυχα σε υπέρτατο βαθμό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της Δέσποινας Μαραντίδου ιδιοκτήτριας της Artion Conferences & Events. “Δεν γνωρίζω αν γεννιέσαι επιχειρηματίας ή γίνεσαι. Μετά από πολλά χρόνια διαπίστωσα ότι τελικά γίνεσαι. Αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου, συνέπεια, υπομονή και επιμονή. Η διαφορά με τους άνδρες είναι ότι αυτοί έχουν το επιχειρείν για να ανέβουν κοινωνικά, ενώ οι γυναίκες για να είναι αφεντικά του εαυτούς τους”,επισήμανε.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων γυναικών καλλιτεχνών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου και περιλαμβάνει έργα των: Αθηνάς Δεμερτζή, Κατερίνας Δημητριάδου, Μαρίας Κομπατσιάρη, Ανθής Λυσαρίδου, ʼρτεμις Μουρατίδου, Καίτης Μπακατσέλου, Κλειούς Νάτση, Χρύσας Νικολέρη, Εγκράτειας Ρούμπου, Αγγελικής Σιάμου, Λυδίας Στατήρη, Ελένης Τζέκου, Ράνιας Φραγκουλίδου και Μαρίας Χαλκιά.

ΑΠΕ



var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά