Πρωταθλητής Ελλάδας για 40ή φορά ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ελλάδας για 40ή φορά ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ελλάδας για 40ή φορά ο Ολυμπιακός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Ανήμερα των 88ων γενεθλίων, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε φιέστα (3-0) το ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκη" και μπροστά στον εντυπωσιακό κόσμο του πανηγύρισε τη μαθηματική κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του.

Το κυνηγούσε εδώ και καιρό. Το 4ο αστέρι που μεταφράζεται σε 4 δεκάδες πρωταθλημάτων. Το είχε εξασφαλισμένο εδώ και καιρό, αλλά περίμενε τη μαθηματική κατάκτηση. Και βρήκε την κατάληλη ημερομηνία. Στις 10 Μαρτίου, με τη συμπλήρωση 88 ετών ζωής, ο Ολυμπιακός στέφθηκε για 40ή φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδας.

Το παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους σε αυτό το πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 της Ένωσης, σε ένα κατάμεστη και "καυτό" γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η ονειρική βραδιά φάνηκε από νωρίς, με τον κόσμο των πρωταθλητών Ελλάδας να σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό κορεό. Τη σκυτάλη στο "ερυθρόλευκο" πάρτι πήραν οι παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι μπήκαν αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" από νωρίς το ματς. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, στο πρώτο 90λεπτο τη φετινή σεζόν μετά τον τραυματισμό του, άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό και έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του.



Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και επιχείρησε να απαντήσει. Το αμυντικό παιχνίδι και οι πολλές ελλείψεις, όμως, την κατέστησαν ακίνδυνη ουσιαστικά. Ένα χαμένο τετ α τετ του Μιγκέλ ʼνχελ Κορδέρο στο 2ο ημίχρονο ήταν η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων, που μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας κατέρρευσαν.

Ο Παπαδόπουλος με το 2ο τέρμα του στο παιχνίδι (57') και ο Τζαμέλ Αμπντούλ στο 62' έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ. Μοναδικό μελανό σημείο σε αυτήν τη γιορτή, ο μυϊκός τραυματισμός του Αριέλ Ιμπαγάσα με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και ο τραυματισμός από το 1ο ημίχρονο του Λεάντρο Γκρέκο.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θανάση Γιάχου βρήκε τους παίκτες και τους φιλάθλους των Πειραιωτών σε μία συνηθισμένη εικόνα, να πανηγυρίζουν την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Του 40ού συνολικά, του 25ου στην Α' Εθνική, του 20ού επαγγελματικού, του 6ου της Super League...

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Βλαχοδήμος (65' Ιμπαγάσα, 74' Φουστέρ), Γκρέκο (38' Μασάδο), Αμπντούν, Τζιμπούρ

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Κορδέρο (90' Αναστασόπουλος), Κατίδης, Γκερέιρο, Ρίκκα, Φούντας (75' Ανάκογλου), Φέτσης (69' Τσίτας)

Διαβάστε ακόμη

- Η "χρυσή Βίβλος" της Super League var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου