Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για το "κούρεμα"

Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για το "κούρεμα"

Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για το "κούρεμα"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

«Νίπτει τας χείρας της» η Επιτροπή για την απόφαση του Eurogroup να επιβληθεί εφάπαξ εισφορά στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο, αποφεύγοντας παράλληλα να αποκαλύψει τη θέση που τήρησε για το θέμα αυτό στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της

«Νίπτει τας χείρας της» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Eurogroup να επιβληθεί εφάπαξ εισφορά στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο, αποφεύγοντας παράλληλα να αποκαλύψει τη θέση που τήρησε για το θέμα αυτό στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 15 και 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τήρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απάντησε:

«Η απόφαση ελήφθη από το Eurogroup. Η Επιτροπή συμμετέχει στη συζήτηση για να διευκολύνει τις αποφάσεις και να παρέχει τεχνικές συμβουλές».

Παράλληλα, ο κ. Ο Κόνορ απέφυγε να σχολιάσει «τα διάφορα στάδια της διαπραγμάτευσης» στο Eurogroup της 15ης και 16ης Μαρτίου, λέγοντας ότι η απόφαση είναι αποκλειστική ευθύνη του Eurogroup.

Ωστόσο, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιθυμούσε να επιβληθεί εισφορά στους καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10