Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν τη Γερμανία

Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν τη Γερμανία

Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν τη Γερμανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Στόχος ζήλιας από άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι η Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η Γερμανία, για τους χειρισμούς της στην Ευρώπη.

Στόχος ζήλιας από άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι η Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η Γερμανία, για τους χειρισμούς της στην Ευρώπη και κυρίως για τις χώρες της περιφέρειας.

«Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη (στο σχολείο), όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες», δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι οι Γερμανοί λογίζονται ως οι «κακοί» στην Ευρώπη, όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο που τον ρωτούσε.

«Δεν είναι έτσι. Οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας», είπε, υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των γερμανών φορολογουμένων στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αυτή η «αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας. Αλλά ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος».

«Η Κύπρος είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο. Είναι αναπόφευκτο», συμπλήρωσε.
var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10